USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На темі 16 січня спекулюють*

26 Вересня 2014 16:07
Волинських мажоритарників прагнуть дескридетувати, поширюючи неправдиву інформацію про голосування 16 січня.

Напередодні виборів тему голосування за скандальні закони 16 січня знову стали піднімати у засобах масової інформації. Найпоширеніший міф – волинські мажоритарники голосували за закони, які в народі називають «диктаторськими» та мали б обмежити права громадян, надати органам державної влади більшу свободу дій у сфері покарання учасників акцій протесту.

Усі ці міфи – не більше ніж політичні спекуляції, основною метою яких є кинути тінь на діючих депутатів, які на відміну від інших ймовірних політичних конкурентів чимало зробили для розвитку своїх округів та мають високий рівень довіри серед виборців.

Перевірити правдивість твердження - легко. Достатньо лише знайти час проаналізувати відео або стенограму пленарного засідання Верховної Ради України за 16 січня 2014 року і однозначно стане зрозуміло - закони, проголосовані більшістю, прийняті лише завдяки голосуванню «руками» та підтримки регіоналів і комуністів, що у сумі дали 235 голосів «за» (203 голоси – ПР, 32 - КПУ).

Волинські мажоритарники у голосуванні руками участі не брали, тож у протоколі згідно з підсумками голосування, їх підписи відсутні. Єдине рішення, яке підтримали волиняни, стосувались бюджету України на 2014 рік. Такий крок, зі слів народних обранців, був потрібен аби стабілізувати економічну ситуацію та гарантувати оплату праці працівникам бюджетної сфери – освітянам, лікарям та держслужбовцям. Разом з тим, у бюджеті заклали кошти на соціально-економічний розвиток округів, а це - мільйонні вливання у ремонт та будівництво шкіл, садочків, ФАПів.

Більше того, волинські позафракційні депутати першими ініціювали у парламенті скасування «диктаторських» законів та публічно звернулися до колег-депутатів, аби ті взяли участь у позачерговому засіданні та відмінили закони 16 січня, що, власне, і сталося 28 січня.

Показовий і той факт, що політичні опоненти, які майже рік спекулюють на цій темі, вочевидь, окрім надуманих, більше зауважень до мажоритарників не мають.

Федір Білоус
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus