USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Міністр Абромавичус подав у відставку через кадрові свавілля з боку БПП

3 Лютого 2016 10:59
Міністр економічного розвитку та торговлі Айварас Абромавичус (на головному фото) вирішив піти у відставку. Причиною своєї відставки він назвав першого заступника голови фракції партії «Блок Петра Порошенка» Ігоря Кононенка. Міністр звинуватив Кононенка у лобіюванні.

Про це він заявив у середу під час брифінгу, - інформує Українська правда.

"У мене і моєї команди немає бажання бути ширмою для відвертої корупції або підконтрольними маріонетками для тих, хто хоче в стилі старої влади встановити контроль над державними грошима. Я не хочу їздити в Давос, розповідати їм про наші успіхи, в той час як за нашою спиною вирішуються якісь питання в інтересах окремих людей", - сказав він.

"Ці люди мають імена. І одне з цих імен я вам зараз озвучу. Це Ігор Кононенко", - додав міністр.

Ігор Кононенко


"Будучи представником політичної сили, яка висунула мене на посаду міністра, останнім часом він зробив дуже багато, щоб блокувати мою роботу і роботу міністерства. Спочатку підконтрольні Кононенко депутати від БПП розробили постанову про мою відставку, передали її партії "Відродження" і в підсумку передали її до Верховної Ради і ті за кілька місяців зібрали аж 18 голосів" - заявив він.

Зі слів Абромавичуса, Кононенко протягом року лобіював своїх людей на посаду гендиректора компанії "Укрхімтрансаміак", в якій мав свої інтереси.

"Замість того, щоб допомогти мені скинути регіонала Бондика, завів своїх людей, які в результаті спільно управляють цим підприємством", – заявив він.

Крім того, за словами міністра, підконтрольний Кононенку депутат від БПП лобіював своїх людей у "Укрзовнішінформ", підприємство порошкової металургії, Агентство з акредитації України та кілька інших підприємств.

"Кульмінацією цього кадрового свавілля і бажання повного підпорядкування потоків стало бажання мати свого заступника в Міністерстві економіки, який відповідає за "Нафтогаз" та інші державні підприємства", – додав він.

За його словами, цей кандидат два дні тому приніс повний пакет документів і оголосив себе новим заступником з команди Кононенка. Також кандидат, за словами Абромавичуса, запевнив, що його кандидатура погоджена "нагорі".

"Після цього мені надійшов дзвінок з Адміністрації президента з рекомендацією взяти цю людину, а також ще одного на посаду заступника міністра оборони. На що я відповів: "я частиною цього дерибану не буду". І попросив, щоб мене звільнили від посади", – заявив міністр.

Зі слів Абромавичуса, після цього Кононенко захотів заслухати доповідь міністра на фракції БПП.

"Після цього я заявив, що полегшу завдання Кононенку і його команді і подаю сам заяву про відставку", – сказав він.

Абромавічус заявив, що готовий з командою піти з посад негайно і не розтягувати цей процес на тижні або місяці.

"Тому я прошу Верховну Раду проголосувати за мою відставку вже завтра", – сказав міністр.

Сам Ігор Кононенко в коментарях журналістам в кулуарах Ради спростував всі звинувачення міністра економрозвитку Айварас Абромавічус. "Я відповідально заявляю, що з Абромавічус я не спілкувався, і ніяку свою людину в Мінекономіки (на заступника міністра - авт.) не просував. Це неправда. По" Укрхімтрансаміак "- не просто дивна, а злочинна ситуація. Це підприємства до сьогоднішнього дня" очолює "пан Бондик (нардеп 6 скликання, екс-регіонал - авт.), який працював з сім'єю Януковича. У МВД проти нього відкрито кілька кримінальних справ", - заявив Кононенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 3 Лютого 2016 11:06
Криси починають бігти з тонучого корабля.
zzz Показати IP 3 Лютого 2016 11:36
давно пора їхати у свою прибалтику! у нас що немає своїх кадрів, що треба іноземців призначати міністрами. вони вже нареформують - рвуть Україну кожен на свій манер і нічого кращого для людей!
!!! до zzz Показати IP 3 Лютого 2016 12:36
У нас дійсно "кадри" є, однак це ще ті "кадри"...))
Анонім до zzz Показати IP 3 Лютого 2016 21:31
а свої хіба вже раз були? все для людей?
Мірик Показати IP 3 Лютого 2016 11:47
То біда, що кругом корупція, видно наша держава вже пропаща, бо нічого не міняється в кращу сторону, а все гірше і гірше, тільки одні злодії почувають себе комфортно, їх зоряний час настав, але є ще Божий суд...
Дядько до Мірик Показати IP 3 Лютого 2016 12:55
Божий суд то таке, прости Господи, ми ж прийшли в цей світ, щоб жити зараз і тепер, і радіти цьому життю, а не щоб терпіти знущання цих тварюк, які в цьому світі себе богами поставили. Треба покласти край цим їхнім "жонглюванням" людськими долями радикальними методами, бо українці лише те й робляль з покоління в покоління, що чекають на Божий суд у відповідь на свавілля і блюзнірство, до якого вдаються протягом усієї історії по відношенню до нас чужі, а тепер вже і свої правителі.
Людина Показати IP 3 Лютого 2016 11:52
Він то поїде у свою Прибалтику - а ми то в тому багні будемо плавати.
Тарас Чурило Показати IP 3 Лютого 2016 13:13
Розкрадуть все... А він цього не розуміє...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus