USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Адвокат Тимошенко припускає, що процес можуть «закрити»

6 Серпня 2011 13:51
Захисник Юлії Тимошенко Юрій Сухов не виключає, що судовий процес над екс-прем'єром буде переведено в закритий режим.

"Для того, щоб закрити процес, треба сказати, що в ньому є документи, які складають певний рівень захисту, скажімо так – інформаційний", - цитує Сухова УП з посиланням на сайт Тимошенко.

"Я не виключаю, що прокуратура може принести щось, заявити клопотання і сказати, що це таємне, і давайте зробимо процес таємним", - припустив він.

Водночас адвокат констатував, що "на даний момент для того, щоб зробити цей процес закритим, підстав немає".

Сухов також зазначив, що для кожної зустрічі з Тимошенко у слідчому ізоляторі йому необхідно отримувати окреме рішення суду, тож у суботу він не має нагоди потрапити до СІЗО, бо в суді вихідний.

"Хоча я вважаю, що це не зовсім законно, тому що Кримінально-процесуальний кодекс, на який постійно посилається суд, дає право адвокату бачитися з підзахисною без обмежень у часі" – сказав він.

"Тому є така практика, що і судді, і слідчі дають один дозвіл на побачення без обмежень. І тоді мені не потрібно кожного разу ходити і просити суд", - пояснив адвокат.

Захисник Тимошенко також зазначив, що, оголошуючи постанову про взяття під варту, суд був зобов’язаний пояснити порядок та терміни оскарження свого рішення.

"Стаття 165-1 Кримінально-процесуального кодексу чітко говорить, що, оголошуючи таке рішення, суд зобов’язаний роз’яснити порядок і терміни його оскарження. Якщо прокуратура вважає, що цього недостатньо для того, щоб оскаржити рішення, це, напевно, абсурд", - додав Сухов.

"Порядок повинен бути і він є, тобто загальний порядок оскарження постанови про обрання міри запобіжного заходу і утримання під вартою і терміни оскарження. Їх визначено в статті 165, написано: у триденний термін оскаржується", - сказав він.

Сухов зазначив, що жодних проблем з оскарженням постанови суду про зміну для Тимошенко міри запобіжного заходу бути не повинно.

Згодом, виступаючи на мітингу на Хрещатику, адвокат зазначив, що Тимошенко просила передати всім небайдужим громадянам України подяку за її підтримку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанин Показати IP 7 Серпня 2011 01:25
""Стаття 165-1 Кримінально-процесуального кодексу чітко говорить"; "визначено в статті 165" і т.п. От цікаво, а адвокати не можуть своїй підзахисній пояснити, що в суді прийнято вставати та називати суддю "ваша честь" (про себе можна потім як небудь інакше)? Чому якщо їм треба, то статті повинні виконуватись, а якщо вони повинні їх виконувати, то це вже не так важливо, або в разі їх підзахисної, навпаки, зовсім виконувати не треба. Вона теж колись кричала що Закон один для всіх! Це в неї такий особливий імунітет - вищий за депутатський та президентський? Звичайно, в даному процесі обов'язково мають бути документи з певним рівнем захисту і адвокат це чудово знає. Питання для чого знову народ баламутити. Якщо відійти від цього цирку, то по суті виникає одне питання: зможе суддя закрити тільки одне засідання чи закриє надалі всі. От тільки для народу яке це має значення? Їм що зарплати побільшають, дороги та дахи відремонтують, зменшать комунальну плату?.. А ні - всі крадуть, якщо тимошенницю посадять, то це знак що наступні ви, інакше можна красти далі. От всі і випендрюються...
теж лучанин Показати IP 7 Серпня 2011 11:46
Судять керівників і екс-керівників такого рангу скрізь - від Італії, США і Франції до Гватемали, Уганди і Мозамбіку. І нічого дивного тут немає. З іншої сторони, Тимошенко своєю поведінкою в суді шокувала людей, які хоч щось розуміють в культурі поведінки, честі, громадянстві і в загальній культурі людини. Вона, безперечно, цього хотіла, адже були вимоги прокурора про арешт, були попередження судді. Це - ставка на те, що з вязниці ця пані знову сподівається вийти героїнею, бо в нас люблять скривджених. Однак, такий варіант має під собою серйозні сумніви. Дав би Бог, щоб так було - Юлі час вже пройшов і, очевидно, досить спекулювати на обіцянках і брехні, на довірі західних поліщуків, галичан і гуцулів. Середній клас в Україні і багаті люди не голосують за брехню (Юлю). Її успіх в тому, що Україна - бідна держава. Цей успіх, повільно, але спливає. З розвитком країни (якщо він буде), українці швидко забудуть цю леді, в якої українського не вельми багато.
ПРОХОЖИЙ Показати IP 7 Серпня 2011 12:23
Согласен полностью с Лучанами .
Спостерігач Показати IP 7 Серпня 2011 13:48
У вересні спливає термін увязнення Павла Лазаренка. Він повернеться в Україну і зайвий раз доведе, що сама Юля вкрала більше, ніж всі маститі українські злодії-владці, разом взяті. Та ще й крала для Лазаренка, щоб кришував її і давав поле діяльності. Логіка повії - нагуляється, вигуляється, витрахається, як сучка, а потім виступає за міцну сімю і вірність. Так і тут: сама накрала, а зараз критикує нинішню злодійську владу. Юля - це позавчорашній день! Бабусь Парасок стає менше щодня. Чисто по -людськи, жаль лише Грицюка: він щоденно з пафосом повторював, що Юля буде президентом і сам "вострив" лижі в Київ. Типу "Карфаген має бути зруйнований!". Не склалось. З таким інтелектом від плуга тяжко відірватись.
цымбалюк Показати IP 7 Серпня 2011 18:28
ну ребята, молодцы...оказывается в Луцке не все бютоголовые, есть здравомыслящие люди. Ющ, Янус, Капительман Юляха - все это уже уходит. А вот интересно, кто придет за ними? Неужто Тягнибоков?
Ваня Показати IP 8 Серпня 2011 12:43
Дійсно, а хто ж займе їх місце.Невже стане кращий за них.А може з наших луцьких злодюг та ворюг потгне туди в Київ і буде балотуватися на президента.Який не прийде,то нам простому люду капец.А вот бандити і олігархи жили,живуть і будуть жити.Тупорилі людишки поставали бізнесменами і використовують нас як рабів,а ми дурні ідемо і працюємо на них.А вони нас ці нелюди за людей не рахують.А тому,що це країна без законів,хто що хоче то це робить.Пора вже самим себе захищати кулаком.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus