USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

З'явилося повне ВІДЕО переговорів Ахметова з сепаратистами

8 Квітня 2014 10:32
Президент холдингу СКМ Рінат Ахметов минулої ночі провів переговори з активістами під будівлею Донецької облдержадміністрації.

Мільярдер узяв на себе роль переговорника між силовиками і сепаратистами, які досі утримують будівлю обласної облдержадміністрації, і закликав мітингувальників вести переговори з владою, - повідомляє «Радіо Свобода».

Нагадаємо, напередодні проросійські активісти проголосили у захопленій адмінбудівлі «Донецьку республіку».

Після того, як силовики відібрали у сепаратистів будівлю СБУ в Донецькій області, Рінат Ахметов приїхав до заблокованої облдержадміністрації, щоб стати миротворцем.

Серед основних тез, які олігарх озвучив у спілкуванні із сепаратистами, – необхідність переговорів із силовиками, щоб не допустити штурму адміністрації, дотримання єдності України. Ахметов закликав вирішувати проблеми Донецького краю не сепаратизмом, а діалогом.

«Щоб змінити ситуацію. Потрібно говорити про всі проблеми. Що ми повинні зробити, щоб нас почули? Відокремитися – це не мета, а засіб. А мета – жити краще. Приберіть емоції», – сказав Ахметов.

Він застеріг силовиків від штурму будівлі Донецької облдержадміністрації, зазначивши:

«Якщо почнеться штурм – піду разом з вами туди. Буду страждати разом з вами. Але я хочу звернутися до уряду і попросити. У них штаб. Я буду просити, щоб жодного штурму не було».
Під час переговорів представників проросійського мітингу з бізнесменом Рінатом Ахметовим, а також начальником місцевої міліції та першим віце-прем'єром Віталієм Яремою було домовлено, що вдаватися до штурму ОДА міліція не буде, втім мітингувальники звільнять будівлю СБУ в Донецьку.

Сепаратисти роззброюватися відмовилися

Під ранок напруження під облдержадміністрацією спало. Всю ніч до цього сепаратисти готувались до штурму, передумови для якого були. Посилені загони правоохоронців минулої ночі очистили від сепаратистів будівлю СБУ. Триває антитерористична операція, про яку заявляв глава МВС України Арсен Аваков. Міліції допомагають спецпризначенці, серед яких Державна служба охорони. Після очищення будівлі СБУ силовики закликали сепаратистів залишити приміщення обласної адміністрації і здати зброю.

Сепаратисти на ці умови не погодились, всю ніч вони скликали людей, збирали плитку та каміння й укріплювали барикади.

Згідно з даними "Радіо Свобода" за станом на 6:30 вівторка виглядає, що сепаратисти виконали обіцянку, втім під будівлею управління СБУ ще залишаються люди.

Під облдержадміністрацією перебувають люди з битками, є «коктейлі молотова», достеменно невідомо, чи є вогнепальна зброя у сепаратистів. Всі очікують на результат переговорів із силовиками. Проте, судячи з ситуації, лише на рішенні – штурмувати чи не штурмувати – перемовини не вичерпаються.
Регіонали розхитують ситуацію

Донецькі аналітики укріпилися у свої попередніх висновках, що вся нестабільність на Донбасі підтримується силами місцевої політичної еліти, зокрема, Партії регіонів ( її обласний очільник, Микола Левченко, теж прибув на переговори з сепаратистами). Регіонали розхитують ситуацію, бо не отримали певні гарантії від нової влади після втечі з України Віктора Януковича. Як прогнозують експерти, Рінат Ахметов та інші «зацікавлені особи» насправді домовлятимуться не про відмову від штурму ОДА, а про певні преференції собі. А напружена ситуація з адміністрацією стане важелем тиску з їхнього боку. Водночас версія з проросійською позицією Ахметова теж не виключається – вона не суперечить відстоюванню ним його особливого становища на Донбасі.

Не варто нехтувати й тим, що вчора вдень у Донецьку була екс-прем’єр, кандидат на президента України Юлія Тимошенко. З її слів, вона зустрічалась із представниками місцевої влади. Інформацію про зустріч із Рінатом Ахметовим вона, щоправда, спростувала.

Як раніше повідомлялося, український олігархРінат Ахметов в березні-квітні літав до Москви на зустріч з Володимиром Путіним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
йося моргенштерн Показати IP 8 Квітня 2014 11:18
Звільніть і ВОЛИНЬ від сепаратистів, пан Аваков!!!
НЕЛУЧАНИН до йося моргенштерн Показати IP 8 Квітня 2014 12:15
ЙОСЯ !!!!!! А КУДИ ТИ СЕПАРУВАТИСЬ ЗІБРАВСЯ ? ДО ХАЙФИ, ЧИ ЩО ?
ясер арафат до йося моргенштерн Показати IP 8 Квітня 2014 16:23
коментар було видалено
вадим Показати IP 9 Квітня 2014 06:33
Эту собаку ненавидят как на западе, так и на востоке. Мразь. Привел хапуг и предателей к власти, теперь хочет создать новую клику паразитов на теле юговостока. Не получится. Все хотят только смерти этой змеи.
Volkaz08 Показати IP 14 Квітня 2014 10:00
Оставить им надо было того "миротворца"...Сперва "украсть",а потом там же и оставить. Им не о чем говорить!
Volkaz08 Показати IP 14 Квітня 2014 10:00
коментар було видалено
Volkaz08 Показати IP 14 Квітня 2014 10:00
коментар було видалено
злой адвокат Показати IP 6 Травня 2014 18:18
ахметов сказал, ахметов решил, ахметов авторитет,,,,, и все это словесное г*овно в интернете. Для нормального человека ахметов - обычный криминальный мерзавец и вор.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus