USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Австралія ввела санкції проти 7 росіян та ватажків «ЛДНР»

18 Березня 2019 12:45
Австралія запровадила санкції проти 10 осіб за російську агресію в Керченській протоці та псевдовибори на Донбасі.

Про це повідомили у прес-службі МЗС Австралії, передає ТСН.

«Сьогодні я оголошую цілеспрямовані фінансові санкції та заборону на в`їзд для семи росіян за їхню роль у захопленні українських військово-морських суден, які намагалися пройти через Керченську протоку. Австралія стурбована цим загостренням напруженості в Азовському морі в листопаді 2018 року... Австралія також вводить фінансові санкції та заборону на в`їзд для трьох так званих «лідерів» окупованих частин Донецької та Луганської областей у зв`язку із псевдовиборами, які відбулися у листопаді 2018 року», – заявила міністр закордонних справ Австралії Маріс Пейн.

Як уточнили у міністерстві, санкції було запроваджено проти контр-адмірала, начальника прикордонного управління ФСБ РФ в окупованому Криму та Севастополі Сергія Миколайовича Станкевича, його заступника, капітана 1 рангу Андрія Борисовича Шеіна, капітана 2 рангу, командира прикордонного сторожового корабля «Дон» Олексія Олександровича Саляєва, капітана 3 рангу, командира сторожового корабля «Ізумруд» Андрія Шипиціна, капітана 2 рангу Олексія Володимировича Шатохіна, начальника служби пункту управління ФСБ РФ в окупованому Криму Руслана Олександровича Ромашкіна та командира малого протичовнового корабля «Суздалец» Сергія Олексійовича Щербакова, а також проти «голови народної ради ДНР» Володимира Анатолійовича Бідьовки, ватажка «ЛНР» Леоніда Івановича Пасічника та «голови народної ради ЛНР» Дениса Миколайовича Мірошниченка.

«Австралія засуджує агресію і закликає Росію звільнити заарештованих українських моряків та захоплені судна без затримок. Ми також закликаємо Росію забезпечити вільне і безперешкодне проходження українських і міжнародних суден через Керченську протоку та Азовське море», – наголосила Пейн.

Очільниця МЗС Австралії також закликала Росію поважати суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів, зокрема її територіальних вод.

«Австралія не визнає будь-яких дій з метою легітимізації анексії Криму та відділення частин Донецької та Луганської областей», – резюмувала вона.

Нагадаємо, раніше Європейський Союз ввів санкції проти восьми росіян через агресивні дії РФ у листопаді 2018 у Керченській протоці. Згодом Сполучені Штати розширили антиросійський санкційний список, додавши до нього шість фізичних і вісім юридичних осіб. Обмеження спрямовані проти причетних до необґрунтованих нападів Росії на українські військові кораблі в Керченській протоці, анексії Криму та підтримки незаконних виборів сепаратистських урядів на сході України. Слідом за ними Канада ввела санкції проти РФ через агресію у Керченській протоці. Під обмеження потрапили 114 росіян і 15 російських компаній.

Також повідомлялося, що за п’ять років після окупації Криму економіка Росії втратила понад 150 мільярдів доларів, здебільшого – внаслідок санкцій, запроваджених Заходом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Нема слів! Показати IP 18 Березня 2019 14:38
Вони туди надто рвалися? Як же ж вони переживуть ту заборону!? Австралія , ну ти рішуча ... На шостому році...
Навуходоносор Показати IP 18 Березня 2019 15:43
Игры "демократов". Или идиотов...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus