USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Батьківщина» у Луцькраді – найбільш «пророманюківська»

18 Квітня 2011 17:05
Опозиційність до решти фракцій Луцької міської ради найчастіше демонструють фракції Партії регіонів та Європейської партії України.
Такі результати моніторингу діяльності Луцької міської ради з часу обрання до 23 березня 2011 року оприлюднив 18 квітня під час прес-конференції регіональний представник ГМ ОПОРА у Волинській області Михайло Шелеп.
Як свідчать результати дослідження, під час головування на сесіях Луцькради найбільшу одностайність з позицією міського голови Миколи Романюка демонструвати фракції «Сильної України» та «Батьківщини».
«Міський голова і найбільша фракція – ВО «Батьківщина» - не є опонентами, адже 89% голосувань було спільне. Попри те, що є якесь публічне протистояння, є гра…», - прокоментував Шелеп.

Найбільш дисциплінованою за одностайністю голосувань Шелеп назвав фракцію «Свободи».

А найскладніше узгодження позицій, окрім принципових питань, відбувається в «Батьківщині». Експерт пояснює це з великою кількістю депутатів у фракції.

Найчастіше політичні питання за шість сесій міської ради підіймали фракції «Свобода» та «Батьківщина».

«Міська рада і депутати вжилися в свої повноваження і вже чітко розуміють, хто вони і які в них можливості. Якщо на перших сесіях була певна нерішучість, невпевненість в своїх діях, вони висловлювали ініціативи, які були не в межах дії ради, то вже зараз видно, що депутати займаються чисто господарськими питаннями, сваряться через них», - зазначив Шелеп.

«Яскравий приклад – це КП «Луцькреклама», приміщення центру «Диво». Ці вже питання , які більше стосуються життя громади», - сказав Шелеп.

Проте додав, що до цих питань «так чи інакше певні депутати мають свій якийсь інтерес».

«Поки що громадськості не до кінця відомо, в чому цей інтерес полягає, але я думаю, що з часом це стане відомо, адже конфлікти навколо цих питань набирають все більшого розголосу», - продовжив експерт.

Позицію ж міського голови громадський діяч пояснив, як таку, що ще не є остаточно сформованою.

«Поки що міському голові важко визначитися зі своєю позицією. Його позиція міняється по ключових питаннях. Він раніше спілкувався з тими – в нього одна позиція, переговорив з тими – в нього інша позиція. Можливо це і добре, що він прислухається», - каже Шелеп.

«Міський голова впевненіше почувається в своєму кріслі. Але з одного боку команда і апарат справляється з реалізацією поточних завдань і обов’язків. Ті речі, які щодня треба робити, вони реалізовуються, тут провалів немає. Але з другого боку є не доопрацювання, можливо, не в надто важливих питаннях, однак які викликають значний суспільний інтерес. Через невміле реагування спричиняється певний негативний імідж міської ради», - зазначив експерт, маючи на увазі зокрема, конфлікт навколо збору коштів на пам’ятник Йосипу Сталіну та зменшення зарплат вихователям в дитячих садочках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus