USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Білий дім готується до введення надзвичайного стану в країні, – ЗМІ

11 Січня 2019 10:19
Білий дім почав створювати умови, які дозволять ввести у США режим надзвичайного стану.

Про це в четвер, 10 січня, повідомила газета The Washington Post із посиланням на джерела, передає Кореспондент.

Відзначається, що адміністрація президента Дональда Трампа наразі шукає невикористані кошти в бюджеті інженерних військ США, які можуть піти на фінансування будівництва бар'єру на кордоні США і Мексики в разі введення режиму НС.

Співрозмовник видання заявив, що Трамп закликав інженерні війська з'ясувати, наскільки швидко можуть бути підписані контракти і чи може будівництво стіни початися протягом 45 днів.

Також президентська адміністрація вивчає прийнятий Конгресом у минулому році закон про ліквідацію наслідків стихійних лих, у рамках якого законодавці виділили 13,9 мільярда доларів. Ця сума, як пише газета, практично не була витрачена.

Раніше юристи Білого дому підтвердили право президента ввести надзвичайний стан у США у зв'язку із ситуацією на південному кордоні країни.

Сам Трамп підкреслив, що поки не має наміру його вводити, але готовий це зробити, якщо переговори з демократами не дадуть результатів.

Нагадаємо, з 22 грудня 2018 року роботу уряду США частково припинено через те, що демократи в Конгресі відмовляються приймати бюджет, який передбачає виділення близько п'яти мільярдів доларів на будівництво стіни на кордоні з Мексикою. Усі державні установи, що мали бути профінансовані зі скарбниці, нині закриті, й мало не мільйон американських держслужбовців відправлені у вимушені відпустки.

10 січня палата представників США схвалила законопроект про фінансування міністерства фінансів, податкового управління, а також низки інших установ на 2019 рік у рамках стратегії демократів щодо виходу з бюджетної кризи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Степан (Крымчанин) Показати IP 11 Січня 2019 10:32
Трамп у Порошенко вчиться.
Яр Показати IP 11 Січня 2019 11:20
Що буде з курсом валюти?
Степан (Крымчанин) до Яр Показати IP 11 Січня 2019 11:38
Я сформулював би Ваше запитання по іншому-яка буде купівельна спроможність гривні. Особливо треба враховувати двоповерховість виборів -зараз президентськи, а в осени-парламентськи. Нац банк контролює прем*єр -який, де-юре призначається парламентом(більшістю). Так що відповідь, швидше за все-біс його знає, який курс.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus