USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Білий дім планує працювати над пом'якшенням нових санкцій США щодо РФ

19 Червня 2017 07:00
Білий дім збирається попрацювати з республіканцями з палати представників конгресу США для внесення запропонованих адміністрацією президента Дональда Трампа змін у підтриманий американським сенатом законопроект щодо нових санкцій проти Росії.

Про це повідомив високопоставлений посадовець з адміністрації, передає УНН з посиланням на Politico.

“Білий дім планує працювати з республіканцями у палаті представників для внесення адміністрацією змін в двопартійний законопроект сенату, яким запроваджуються нові санкції проти Росії і встановлюються перешкоди для президента Дональда Трампа щодо пом’якшення обмежувальних заходів проти Москви”, — цитує видання високопоставленого чиновника адміністрації.

Як зазначається, Білий дім занепокоєний тим, що запропонований законопроект зв’яже адміністрації руки у питанні американсько-російських відносин.

При цьому вказано, що демократи з сенату побоюються, що Білий дім може “переборщити” для збереження для себе можливості вести переговори з Росією і спробувати скасувати законопроект про санкції, який підтримали в сенаті у четвер.

Представник американської адміністрації підкреслив, що Білий дім підтримує санкції щодо Росії і що політичні наслідки будь-якого права вето ще не обговорювалися. Оскільки державний департамент США активно взаємодіє з законодавцями, Білий дім впевнений, що він має союзників в палаті представників, які також занепокоєні перспективою обмеження контролю виконавчої влади над санкціями, пише видання.

Поки що незрозуміло, як Республіканська партія буде отримувати будь-які прохання Білого дому щодо відновлення влади Д.Трампа над санкціями. За словами одного з помічників, республіканці з палати представників вже почали переглядати законопроект, прийнятий в сенаті, і, ймовірно, прийматимуть його в найближчі тижні, зазначає видання.

Угода сенату про санкції щодо Росії передбачає, серед іншого, нові санкції на російську оборонну галузь, сектор військової розвідки і енергетику.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро Показати IP 19 Червня 2017 11:43
Планувати може, але затверджувати доведеться через Сенат і Конгрес. Трампом обмежений у впливі на санкції до пєдєрації Сенатом. Поки не закінчився виборчий скандал з пєдєрацією, Трамп торкатися санкцій не буде. Краще слідкувати за Попрошенком, Капітолій НЕ підтвердив анонсовану зустріч Попрошенка з Трампом Банковою

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus