USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Боєць з 51-ої бригади розповів про знущання над своїми побратимами

13 Листопада 2015 09:19
У Запоріжжі, де після російського полону перебували військові 51-ої бригади, до них ставилися, як до зеків, – про це розповів журналістам «БУГу» боєць «Чорний».

Він же Ігор Лавренюк – один з 22-ох бійців 51-ої бригади, яких військова прокуратура звинуватила в ухилянні від військового обов’язку.

Нагадаємо, у вівторок, 10 листопада, у Володимир-Волинському міському суді відбулося засідання у справі 22-ох бійців 51-ої бригади, яких звинувачують у відмові від несення обов’язків військової служби в бойовій обстановці за попередньою змовою групи осіб. Наступний суд призначили на 8 грудня.

«Ми першими потрапили в «Ізваринський котел», де горя побачили чимало. Коли прибули у військову частину в Запоріжжі, нас зустріли, як зрадників. Я помітив, що в частині більша частина офіцерів були російськомовними та підтримували «руський мір», а нас вони обзивали дезертирами. Майор Скляров сказав, що напише в характеристиках, що ми всі схильні до самовільного залишення частини. Яке самовільне залишення? Ми тільки в магазин виходили по продукти! Згодом цей майор почав вимагати, щоб ми йому накрили «поляну» за хороші характеристики. Я сказав, що грошей йому давати не буду, і так вийшло, що всі характеристики на нас однакові, де написано, що ми схильні до самовільного залишення військової частини. Чому я маю скидатися по 20 гривень шакалові, який сидить у тилу, за якого я там кров проливав, хай іде на війну й заробить», – зазначив боєць.

Також Ігоря Лавренюка дивує те, що у висновках військово-лікарської комісії написано, що всі бійці здорові.

«Усі знають, що з війни ніхто здоровим не повертається. Живим – так, а здоровим – ні. У кожного є травма, порушена психіка. Ми, тільки-но прибули в частину, попоросилися на медичне обстеження, адже у хлопців терпли ноги, боліло серце. Нас нікуди не відпускали, а один прокурор сказав: «Не рипайтеся, вас усе одно закриють». На ВЛК запорізькі лікарі до нас ставилися, як до зеків. У висновках усім написали однакове заключення, що здорові. Комісію 36 солдатів пройшли за один день», – розповів він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 13 Листопада 2015 09:44
Це якраз те за що боролися! Самі добивалися щоб до нас як до бидла ставилися. За що боролися на те і напоролися.
13 до Анонім Показати IP 13 Листопада 2015 11:31
майдан рулить)))))))))
Лисий до 13 Показати IP 13 Листопада 2015 19:08
Який "майдан" - порошеновський чи пивний?(((
читач Показати IP 13 Листопада 2015 10:37
хлопці потрібно було цих шакалів перестріляти.....прокурора і того командира

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus