USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Через мера одного з волинських міст можуть змінити закони України

18 Вересня 2013 16:44
Народний депутат Віталій Ярема, який очолює комісію, що займається фактами тиску або перешкоджання роботи ЗМІ, заявив, що дії міського голови Каменя-Каширського Василя Бондаря щодо заборони та обмеження відеофіксації сесії міської ради містять усі ознаки кримінального злочину. Про це повідомляє ВолиньPost.

Так, посадовець двічі (24 травня та 27 червня) забороняв журналісту Богдану Пташнику записувати сесію на відео.

17 вересня відбулося засідання комісії Віталія Яреми, яка, зокрема, й обговорили випадок у Камені-Каширському.

Згідно з інформацією Генпрокуратури справа закрита як така, що не містить ознак злочину. Однак, Богдан Пташник спростував це.

«На даний момент справа знаходиться в стані досудового провадження. І, наскільки мені відомо, ще досить далека до завершення. Принаймні, мені точно відомо, що в зазначених у позові свідків міліція свідчень ще не відібрала. Окрім того, як може районна чи обласна прокуратура подавати в Київ інформацію про те, що я нібито не назвався, не пред’явив посвідчення чи не зареєструвався, і, як наслідок, немає факту перешкоджання діяльності журналіста? В той час коли, по суті, абсолютно усі незаконні дії мера і секретаря ради зафіксовано на відео та аудіо відтворювачі і є доступними для перегляду будь-кому. Більше того, відповідні копії рішення сесії про заборону відео зйомки і в міліції і, навіть тут, у мене на руках», - зазначив він.

«Я вважаю, що тут є усі ознаки перешкоджання журналістської діяльності. Тим більше, що теми, які порушуються на даному сайті – в першу чергу земельні питання (а саме вони і стали причиною заборони відеозйомки) є вкрай актуальними для мешканців згаданого міста. Радив би генпрокуратурі звернути на цю справу особливу увагу і перевірити надіслану вам інформацію», - прокоментував слова журналіста Віталій Ярема.

Разом з тим, аналізуючи ситуацію, що склалася в Камені-Каширському, члени тимчасової слідчої комісії ВРУ звернули увагу ще на два аспекти.

«Цих місцевих князьків потрібно навчити, що закон один для всіх і трактувати його на свій розсуд вони не будуть. Для цього потрібно зробити більш жорстку відповідальність за перешкоджання журналістської діяльності.

Як наслідок, ми отримуємо ось такі от звіти як по Каменю-Каширському. Тому пропоную внести поправку до чинного законодавства, що справи щодо перешкоджання діяльності чи нападу на журналістів будуть у відомстві вищої інстанції. Якщо така ситуація в місті чи селі – нехай цим займається обласна прокуратура чи міліція, якщо в обласному центрі – генпрокуратура і, відповідно, міністерство», - зазначила народний депутат Ірина Геращенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus