USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Депутат пояснила, чому на Волині «пробуксовує» медреформа

12 Червня 2013 12:39
Депутат Луцької міської ради Любов Серба висловила свою думку щодо медичної реформи під час ефіру на телеканалі «Нова Волинь» 11 червня.

«Я щиро переконана, що поліклініки - це наше майбутнє. Сьогодні Німеччина, пройшовши двадцятирічний період реформування медичної галузі, повертається до того, щоб укрупнювати та розвивати поліклініки. Москва говорить про укрупнення поліклінік, отже, ми не можемо не прислухатися до таких двох полярних міст. На мою думку, поліклініки не можна чіпати, з тієї причини, що ми не можемо змінювати мережу існуючих медичних закладів.

Наразі поліклініка №3 залишається поліклінікою, і це - здобутки тих депутатів, які відстоювали існування цього медичного закладу у місті», - зазначила завідувач приймального відділення Волинської обласної інфекційної лікарні Любов Серба.

Депутат вважає, що до обговорення медичної реформи окрім медиків та політиків повинні долучитися громадські організації, лікарські товариства, юристи та економісти. Важлива обізнаність із проблематикою реформи не тільки депутатів, а й широкого загалу.

Знаковими вона вважає слухання з питань медреформи з залученням громади.

«Зараз ми маємо неоднозначні факти з пілотних регіонів, які свідчать про те, що реформа пробуксовує, люди дуже незадоволені», - повідомила депутат міської ради.

За її словами, медична галузь є консервативною, а її хронічне недофінансування призвело до того, що реформування здійснюється поспішно та спотворено.

Утім, потрібно продовжувати реформувати галузь, чесно визнавши та виправивши помилки, - вважає Любов Серба.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Юлія Показати IP 12 Червня 2013 13:47
Медична реформа здійснюється через одне місце. А страждають від цього люди. І так медицина не була на високому рівні, а тепер ще краще стало. Футболять хворих людей з кабінету вкабінет, з однієї поліклініки в іншу. Скрізь глуха стіна. Поки не заплатиш - можеж подихати.
Амєлія Показати IP 12 Червня 2013 14:42
Не знаю ,чому так різко взялися за медреформу? Як можна доручити лікувати малу дитину не професіоналу ,з підготовкою декілька місяців. Введіть спеціальність сімейний лікар в медичних закладах-це медреформа(часткова).Держмужі лікуються в спецлікарнях,простий народ туди не попаде-все це есперименти з украінським народом.
Зара Показати IP 13 Червня 2013 12:38
За цією ж медреформою і в амбулаторії і в поліклінніці відкривають по лікарняному, питається - Навіщо? Люди обурюються, а поскаржитись нема кому...
Геральд Показати IP 14 Червня 2013 09:34
В донецкой области реформа проходи на позитивной ноте. №00 новых амбулаторий, уменьшен процент смертности, а также своевременно оказание помощи (88% вызовов скорой помощи приходят вовремя, до 10 минут
Дрого Показати IP 14 Червня 2013 09:38
В мереформе главное, чтоб ее ходу не мешали местные чиновники, которые хотят децентрализации закупок МОЗа. Ведь это больште деньги. ПОэтому Богатырева в реформе све закупки проводит через МОз, а не местные инстанции, которые закупают непонятно сколь лекарств нужных и не очень. Подобные истории имели место быть, когда в одной из областей купили лекарств потив туберкулеза на 70 лет вперед.
Зигфрид Показати IP 14 Червня 2013 12:12
Помните ту историю? Когда в этой же Волынской области, когда закупки были на совести местных, закупили в 2008 году противотуберкулезных препаратов (изониазид) столько, что их хватило бы на 80 лет. Да и в других регионах находились закупки на 5 или больше лет.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus