USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутат Волиньради не вірить в антикорупційну програму

20 Червня 2013 15:39
Депутат Володимир Навроцький розкритикував проект програми щодо запобігання і протидії корупції і не розуміє, як можна її керівником призначити голову Волинської ОДА Бориса Клімчука.
Про це стало відомо 20 червня під час засідання постійної депутатської комісії Волиньради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю.
Громадська організація «Всеукраїнська спеціальна колегія по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю» разом із профільним підрозділом ОДА запропонували «антикорупційну» програму для реалізації на території Волинської області. Так, розрахована вона на 2013-2015 роки і фінансування нібито не потребує. Керівником програми запланували зробити губернатора Волині.
Вислухавши доповідача, голова комісії Володимир Навроцький мав суттєві зауваження до змісту програми. На його думку, її реалізація практично неможлива, тож, і приймати її не варто.
«З моєї точки зору, програма вимагає коштів, хоча б мінімальних», - висловився Навроцький.
У відповідь на це головний спеціаліст відділу взаємодії з правоохоронними органами, запобігання та протидії корупції Волинської ОДА Олександр Кондрацький зазначив, що наразі грошей не потрібно, але «поступово» до програми можна буде внести доповнення і врахувати фінансування.
Насторожило депутата і те, що ініціатором програми є громадська організація, а керівником – Борис Клімчук. Мовляв, залучати до керування програмою треба активістів, а не тих людей, які працюють в органах держвлади, про які говорять як про одні з найбільш «корупційних». До таких же він додав і правоохоронні органи, заклади освіти та охорони здоров’я.
«Я сам неодноразово мусив «дякувати» за такі послуги», - зазначив Навроцький.
Розкритикувавши проект програми, обранець громади зауважив, що не голосуватиме за неї і спонукатиме своїх колег на сесії теж цього не робити.
«Я такий лихий на ту програму. Я такого начитався…», - підсумував депутат. Мовляв, її потрібно доопрацювати, а в такому варіанті, як є, вона – «незріла».
Своєю чергою, депутат Святослав Боруцький додав, що в принципі не проти такої програми, утім, доки її не прийняли на державному рівні, її погодження на Волині залишиться лише на рівні декларування, практично не реалізовуючись.
Депутат Надія Григола запропонувала відправити програму на доопрацювання і рекомендувати на розгляд сесії. Врешті, думки розділилися і члени комісії не проголосували за проект програми. Тож, остаточне рішення – за депутатами під час сесійного засідання.
Проте, насамкінець Володимир Навроцький зауважив, що якщо програму погодили з Борисом Клімчуком, то швидше за все на сесії її підтримають, але він буде рекомендувати взагалі зняти це питання з порядку денного.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Амєлія Показати IP 20 Червня 2013 16:16
Корупція в "корупціі" або в квадраті.
СВС Показати IP 20 Червня 2013 17:10
В госсударстве 100% коррупция.Кто с ней не боролся:Кучма ,Ющенко и конечно Янукович.Боротся надо с головы.......................
Факт Показати IP 20 Червня 2013 18:35
Права рука буде ловити ліву поки голова повернута на Яника.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus