USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Держдума Росії ухвалила рішення про приєднання Криму до РФ

20 Березня 2014 15:50
Державна дума Росії на позачерговому пленарному засіданні ухвалила рішення про анексію Криму.

Депутати проголосували за ратифікацію «Договору про прийняття Республіки Крим до Російської Федерації та утворення нових суб'єктів». «За» проголосували 443 депутати, «проти» - один. Про це повідомляє «УНІАН».

Окрім цього, російські депутати проголосували за «Федеральний конституційний закон про прийняття до Російської Федерації Республіки Крим й утворення в складі РФ нових суб'єктів – Республіки Крим і Севастополя». «За» - 445, «проти» - один.

Завтра цей закон буде розглянутий верхньою палатою російського парламенту - Радою Федерації.

Представляючи ці документи, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що рішення про приєднання Криму з боку Росії відповідає міжнародному праву.

«Рішення про прийняття республіки Крим до Російської Федерації грунтується на вільному волевиявленні багатонаціонального народу Криму в ході референдуму 16 березня цього року. Це рішення відповідає міжнародному праву, включаючи закріплені як цілі ООН в її статуті принцип суверенної рівності держави й права народу на самовизначення», - сказав Лавров.

При цьому він заявив, що владою України «робилися спроби дестабілізувати ситуацію в Криму, спроби повалення законної влади, було організовано їх кримінальне переслідування на тлі того, що робилося в Києві, в західних областях України, що намагалися зробити в південно-східних областях країни».

За його словами, «кримчани ухвалили рішення, тому що в них не залишилося можливості реалізувати своє право на самовизначення в рамках української держави».

Нагадаємо, після окупації російськими військовими Криму нелегітимна влада АРК 16 березня провела незаконний референдум і заявила, що майже 100% тих, хто взяли в ньому участь, проголосували за приєднання Криму до Росії.

18 березня президент РФ Путін попросив парламент прийняти до складу Росії два нових суб'єкти - Крим і Севастополь. Того ж дня в Кремлі Путін, самопроголошений прем'єр-міністр Криму Аксьонов, голова розпущеного Верховною Радою України парламенту Криму Константинов і «уповноважений представник міста Севастополь» Чалий підписали договір між РФ і Республікою Крим про прийняття до Росії Криму й утворення в складі РФ нових суб'єктів.

Міністерство закордонних справ України заявило, що підписання угоди про приєднання Криму до РФ не має нічого спільного з демократією, правом і здоровим глуздом і Україна ніколи не визнає незалежності Криму й приєднання його до Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus