USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Для громадян США і ЄС в'їзд в Україну стане платним

28 Січня 2014 10:03
У Кабінеті міністрів планують прийняти постанову, що змінює порядок перетину кордону іноземцями, які користуються правом безвізового в'їзду.

Про це пише "Комерсант-Україна".

Як відомо, в 2005 році президент Віктор Ющенко ввів безвізовий режим для короткострокових поїздок громадян країн Євросоюзу, Швейцарії, Ліхтенштейну, США, Канади та Японії, щоб полегшити приплив інвестицій, зростання туризму, а також домогтися відповідної візової лібералізації для українських громадян.

Остання мета не була досягнута. Згодом неодноразово піднімалося питання про відновлення візового режиму для громадян ЄС, але кожен раз цей крок виявлявся недоцільним.

Згідно з інформацією видання, жорсткість режиму буде мати відношення лише до громадян США, Канади та країн-членів ЄС.

Решту держав, що домовилися з Києвом про безвізовий режим у 2005 році і пізніше, нові норми не торкнуться. Причина такої вибірковості політична - названі країни чинять тиск на Київ у зв'язку з останніми антидемократичними процесами.

"Щоб ​​не порушувати угоду про спрощення оформлення віз, вирішено стягуватимуть не візовий збір, а плату за внесення персональних даних в якийсь реєстр при перетині кордону", - розповіло одне з джерело в уряді.

З його слів, проект документа вже готовий, він обговорювався на минулому засіданні уряду 22 січня, але був відправлений на доопрацювання.

За інформацією видання, в Держприкордонслужбі виступили проти такої ініціативи.

Водночас в МЗС її підтримали, представивши ряд поправок до тієї версії документа, яку відстоює Мін'юст.

Міністр закордонних справ Леонід Кожара на засіданні Кабміну був відсутній, оскільки проводив екстрену зустріч з послом США, що оголосив про введення візових санкції стосовно ряду українських чиновників.

Перший заступник глави МЗС Руслан Демченко повідомив членам Кабміну, що така практика існує в США, запевняє джерело.

У Сполучених Штатах дійсно стягують збір з іноземців, що перетинають кордон в аеропорту, ця сума включена у вартість квитка.

У 2013 році з'явилася ініціатива про введення плати за перетин кордону в наземних пунктах, проте вона була заблокована сенатом. Але головна відмінність в тому, що США стягують плату з усіх приїжджих. Київ же пропонує поширити це правило лише на кілька країн, що неминуче викличе з їхнього боку звинувачення в дискримінації.

Розмір збору за перетин кордону, запропонованого Кабміну, з'ясувати не вдалося, але стягуватися він буде при кожному перетині кордону. Отримання багаторазової візи не дозволить здешевити поїздки - вартість короткострокової багаторазової української візи становить 200 євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Прокоп Показати IP 28 Січня 2014 10:10
Хай платять іноземці більше ніж 200 євро за візу.! Звикли все нахаляву(безплатно)!
народна Довіра до Прокоп Показати IP 28 Січня 2014 10:20
100 % Хай платять іноземці або скасують платню для украінців
я Показати IP 28 Січня 2014 10:50
я поддерживаю, почему только мы всегда платим!!
конструктивна пропоз Показати IP 28 Січня 2014 11:45
Для громадян США вартість 1 дня перебування має становити 1000 доларів готівкою, а для громадян Євросоюзу - 1000 євро готівкою. Кому не подобається, хай подорожують віртуально, через Інтернет.
L Показати IP 29 Січня 2014 21:50
Налякали їжака голою дуп**!!! Громадян тих країн аж в холодний піт кинуло....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus