USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Дослідники: Україна не виконала жодної умови для вступу у ЄС

18 Червня 2013 18:11
Жодної з 11-ти умов для підписання Угоди про асоціацію України з Євросоюзом — не виконано. Про це свідчать результати громадського моніторингу, який провели вітчизняні незалежні експерти, - пише УНН.

За даними дослідження, Україна натепер не має шансів на євроінтеграцію, оскільки в жодному із визначених критеріїв відчутного прогресу експерти не побачили. Невеликий поступ аналітики визначили у сфері вибіркового судочинства, кримінально-процесуальному кодексі та боротьбі з корупцією. Найпроблемнішими залишаються питання виборчого законодавства, балансу висвітлення матеріалів у ЗМІ та реформи органів внутрішніх справ. Нагадаємо, півроку тому Рада ЄС визначила умови для підписання угоди на Вільнюському Саміті Східного партнерства — в листопаді цього року.

Європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле сказав, що Україна досягла певного прогресу на шляху євроінтеграції, але відстрочок у виконанні необхідних умов Київ не отримає. Фюле наголосив, міністри закордонних справ країн ЄС у грудні дуже чітко заявили, що будуть готові підписати Угоду про асоціацію на листопадовому Вільнюському саміті. Однак вони недвозначно вказали на три сфери, в яких вони очікують рішень від України шляхом послідовних і очевидних зусиль, а саме: вибіркове судочинство, програма реформ і недосконале виборче законодавство.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Амєлія Показати IP 19 Червня 2013 14:58
Ім не зрозуміти "нашоі" многовєкторноі " політики.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus