USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Думка: чому французькі вибори небезпечніші за американські

30 Листопада 2016 20:45
Реальні зміни у політиці США через перемогу Дональда Трампа будуть відчутні лише за два роки, у той час як у Франції це відбудеться набагато швидше, - таку думку висловила представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ольга Айвазовська в ефірі Еспресо.TV.

"Для Америки є священою система "стримувань і противаг". Коли є законодавча гілка влади - дуже впливова, коли є виконавча гілка влади, яку регулює в тому числі президент", - заявила Айвазовська.

Вона також зауважила, що на відміну від США, у Франції система не працює настільки стримуюче.

"Тому що певні процеси після зміни влади в США будуть відчутні як зміна лише через 2 роки. Я думаю, що у Франції це буде набагато швидше. Ми мусимо розуміти внутрішньофранцузький контекст, що там є набагато більше "друзів Путіна" в законодавчій гілці влади, там є пієтет до російської класичної культури", - вважає експерт.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що на президентських праймеріз правоцентристів у Франції переміг «друг Путіна», колишній прем'єр-міністр Франції Франсуа Фійон. Політик виступає за зняття з Росії європейських санкцій, та проведення із Росією переговорів щодо Криму. Окрім того кандидат у президенти Франції раніше заявляв про відповідальність Києва за розпалювання конфлікту на сході України і підкреслив, що готовий до співпраці з РФ щодо Сирії.

Дані соціологічного опитування, проведеного Elabe, свідчать про те, що Фійон переконливо переможе лідера "Національного фронту" Марін Ле Пен у другому турі президентських виборів у травні наступного року, - повідомляє Європейська правда із посиланням на Reuters.

Фійон і Ле Пен, як очікується, стануть переможцями першого туру голосування наприкінці квітня, а в другом турі за Фійона готові проголосувати 66% виборців, тоді як за Ле Пен – 34%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus