USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На президентських праймеріз правоцентристів у Франції переміг «друг Путіна»

28 Листопада 2016 08:58
У другому турі праймеріз правоцентристів до президентських виборів колишній прем'єр-міністр Франції Франсуа Фійон, згідно з даними підрахунку бюлетенів на понад половині дільниць, набрав 68,4% голосів, його головний суперник, мер Бордо Ален Жюппе - 31,6%. Жюппе вже визнав свою поразку у другому турі правоцентристських праймеріз, - повідомляє Захід.net з посиланням на Reuters.

Він також привітав колишнього прем'єр-міністра країни Франсуа Фійона з перемогою.

«Я вітаю Франсуа Фійона з впевненою перемогою. Завдяки оргкомітету праймеріз правих і центристів були добре організовані», - сказав він.

З його слів, він буде надавати підтримку Фійону і бажає йому успіху на виборах у травні 2017 року.

Крім цього, з перемогою Фійона привітав екс-президент Франції Ніколя Саркозі, який у першому турі праймеріз отримав підтримку 20,7% голосів, що дозволило йому посісти третє місце у передвиборчій гонці. Після поразки на праймеріз Саркозі заявив, що залишає політику.

«Хочу щиро привітати Франсуа Фійона з перемогою і бажаю йому успіхів у майбутній політичній боротьбі», - сказав Саркозі.

Зазначимо, що Франсуа Фійон, якого французькі ЗМІ нарекли «другом Путіна», виступає за зняття з Росії європейських санкцій, та проведення із Росією переговорів щодо Криму. Окрім того кандидат у президенти Франції раніше заявляв про відповідальність Києва за розпалювання конфлікту на сході України і підкреслив, що готовий до співпраці з РФ щодо Сирії.

Також Фійон висловився за співпрацю з президентом Сирії Башаром Асадом з тим, щоб подолати «Ісламську державу».

Перший тур виборів президента Франції відбудеться 23 квітня, другий - 7 травня.

Згідно з даними соціологічних опитувань, кандидат від правоцентристів має всі шанси вийти в другий тур виборів президента Франції разом з крайнім правим кандидатом Марін Ле Пен, яка також відкрито заявляє про свою прихильність до Росії.

До слова, венгерські спецслужби стверджують, що місцевих неонацистів курують російські дипломати, - пише БезТабу.

Російські дипломати разом з "зеленими чоловічками" в російській військовій формі тренували представників угорської неонацистської організації "Рух національний фронт".

Таку інформацію журналістам надали працівники спецслужб Угорщини.

Перевіряти організацію правоохоронці почали після арешту її лідера - Іштвана Дьоркоша. Чоловік називав себе нацистом і вважав кумиром Ференца Салаші.

Дьоркош вбив одного з поліцейських під час свого затримання. Його підозрюють в кількох злочинах, в тому числі і в поширенні людиноненависницької ідеології.

"Влада не піднімала це питання, побоюючись, що Москва відмовить в реалізації економічних проектів. Йдеться про постачання газу і будівництво двох реакторів на АЕС в місті Пакш, - зазначають журналісти Financial Times.

Джерела видання стверджують, що Будапешт в курсі російської допомоги екстремістам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus