USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Дипломатія з агресором: комітет Ради не підтримав розрив відносин з РФ

15 Листопада 2017 20:28
Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки й оборони не підтримав поправку до другого читання законопроекту про забезпечення суверенітету на Донбасі (7163), яка зобов'язує Кабінет міністрів розірвати дипломатичні відносини з РФ.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Серед поправок, номери яких озвучував секретар комітету Іван Винник, і комітет схвалював їх повністю, частково або з редакцією, не пролунав номер поправки 595, якою пропонують покласти на Кабмін обов'язок розірвати дипвідносини з Росією.

Відзначається, що водночас голосування, яким комітет відхиляє цю поправку поки не відбулося.

Згідно з регламентом Верховної Ради, навіть якщо поправка буде відхилена комітетом, його автори можуть наполягати на її винесенні на голосування в сесійній залі.

Після засідання комітету Винник пояснив причину невнесення цієї поправки до переліку схвалених до включення в законопроект.

"Ми свідомо не включили ініціювання розриву дипломатичних відносин, тому що дипломатичні відносини, факт їхнього встановлення - це виключно повноваження виконавчої гілки влади, а саме - міністра закордонних справ. Це зроблено для того, щоб ніхто надалі не зміг оскаржити в Конституційному суді неконституційність цього законодавчого акту або окремих його положень", - сказав він.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, голова політради УКРОПу Тарас Батенко попереджав про те, що влада хоче «поховати» розірвання дипломатичних стосунків з Росією.

«Влада свідомо ухиляється від своїх конституційних обов’язків – захищати Україну та розірвати дипломатичні відносини з агресором!» – написав парламентар на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ростов Показати IP 16 Листопада 2017 08:38
Чего так ? А мы так ждали этого . Эх, как всегда болтовня

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus