USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Естонський міністр пропонує скасувати безвіз для українців

11 Вересня 2019 19:41
Міністр внутрішніх справ Естонії, голова Консервативної народної партії (EKRE) Март Хельме розпорядився з’ясувати, чи можна скасувати безвізовий режим для громадян України, які приїжджають в Естонію.

За словами Хельме, представити парламенту відповідні законодавчі ініціативи він має намір вже цієї осені, передає «Європейська правда».

Хельме додав, що лідери EKRE заздалегідь припускали: щойно Україна отримає безвізовий режим із ЄС, вона стане «троянським конем».

"Троянським конем», зокрема і для Росії, тому що ті, хто приїжджають сюди, не стільки українці, як росіяни зі сходу України, зросійщені українці або просто гомо-совєтікуси. Цей міграційний тиск зі сходу на нас дуже сильний, і він продовжує посилюватися", – підкреслив Хельме.

Він наголосив, що повністю скасувати міграцію не вийде, але Естонія повинна мати можливість вирішувати, кого, в якій кількості, на який термін і на яких умовах впускати.

Скасувати право безвізового режиму для громадян України неможливо. І це не в інтересах Естонії, заперечив міністр закордонних справ Урмас Рейнсалу.

«Крім виконання Україною об’єктивних умов, це рішення було чітким політичним кроком Євросоюзу, і відмова від нього не відповідає нашим інтересам у підтримці інтеграції України в Євросоюз», – пояснив він.

Віце-голова комісії із закордонних справ Рійгікогу Марко Міхкельсон вважає, що уряд Юрі Ратаса крок за кроком змінює курс зовнішньої політики Естонії.

«Навіть Путін не називав Україну «троянським конем» для Європи. Тепер це зробив член уряду Естонії», – Міхкельсон прокоментував ініціативу міністра внутрішніх справ Естонії.

«Від системи безвізових відносин Естонія завжди більше виграє, ніж втрачає. Україна не є проблемою незаконної імміграції. Не будемо забувати, що Україна і за нас бореться проти російської агресії. За останні 24 години на фронті було поранено шістьох українських солдат», – додав Міхкельсон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Гарячий естонський п Показати IP 11 Вересня 2019 22:52
Дамо безвіз українцям, бо вони євромайдан зробили!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus