USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.62 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У ніч на 11 червня Україна отримає безвіз у чотири етапи

10 Червня 2017 18:28
Європейські держави, які скасують візовий режим для громадян України, зроблять це 11 червня в чотири етапи протягом ночі.

Причиною такого рішення стала відмінність часових поясів, повідомляє «Європейська правда».

Нагадаємо, Європарламент ухвалив рішення про приєднання України до безвізового режиму ще 6 квітня, а Рада міністрів Євросоюзу, своєю чергою, затвердила безвіз для України 11 травня. У середу, 17 травня, в Європарламенті пройшла церемонія підписання законодавчого акту, який запроваджує безвізовий режим для українців. Передбачено, що безвіз набуде чинності з 11 червня. Із цієї нагоди журналісти ІА Волинські Новини розпитало лучан, як вони оцінюють перспективи запровадження безвізового режиму для України і чи знають, що потрібно, аби без проблем перетнути кордон при "безвізі

Першими, опівночі за київським часом, безвізовий режим відкриють вісім держав ЄС: Фінляндія, Естонія, Латвія, Литва, Румунія, Болгарія, Греція та Кіпр.

О 1.00 (за Києвом) кордони українцям відкриє переважна більшість держав-членів Євросоюзу та Шенгену: Австрія, Бельгія, Данія, Іспанія, Італія, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Словаччина, Словенія, Угорщина, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія, Швеція.

Потім, о 2.00, безвізовий режим запрацює в Португалії, оскільки ця країна живе з Лондонським часовим поясом.

І, зрештою, останньою буде Ісландія — о 3.00.

Після цього у переліку територій, що відкривають безвіз для українців в ніч на 11 червня, залишиться тільки Гренландія (острів є автономною частиною Данії). У портах Гренландії безвіз запускатиметься від 3.00 на східному узбережжі, до 6.00 — на військовій базі Thule на західному узбережжі острова.

Громадяни України не зможуть в’їжджати до ЄС, якщо у них не буде необхідних документів, якщо їм заборонений в’їзд хоча б в одній країні ЄС або вони становлять загрозу громадському порядку, повідомляє Департамент консульської служби МЗС України.

Умови відмови:

- людина знаходиться в списку осіб, що представляють загрозу громадському порядку, громадському здоров’ю або внутрішній безпеці;

- людина знаходиться в списку осіб, в’їзд яких хоча б в одній країні ЄС, заборонений;

- людина засуджена в будь-якій країні ЄС за злочини, які передбачають кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк мінімум на один рік;

- людина є об’єктом рішення про видворення з країни, приймається, зокрема, у випадках нелегального перебування;

- якщо є докази участі в злочинній діяльності або докази наявності умислу брати участь в подібній діяльності;

- якщо немає всіх необхідних підтверджуюючих мету поїздки документів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 10 Червня 2017 18:37
це заслуга порошенка.
Українець Показати IP 10 Червня 2017 19:14
Ура! Тепер я в магазині зможу придбати пів буханця хліба за безвіз! Слава... А кому(чому)?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus