USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Франк-Вальтер Штайнмаєр став новим президентом Німеччини

12 Лютого 2017 20:30
Федеральні збори Німеччини обрали колишнього міністра закордонних справ Франка-Вальтера Штайнмаєра президентом країни, повідомляє ВВС.

61-літній один з лідерів соціал-демократичної партії до кінця січня працював міністром закордонних справ та брав участь у зустрічах "нормандської четвірки" для врегулювання конфлікту на Донбасі.

Він вважався прихильником ідеї послаблення санкцій щодо Росії.

Франк-Вальтер Штайнмаєр 25 січня 2017 року повідомив журналістам, що залишає свій пост міністра і йде в президенти. 27 січня його відставку оформили офіційно.

Кандидатуру Штайнмаєра висунула на пост президента канцлер Ангела Меркель.

Посада президента у Німеччині переважно церемоніальна, але він представляє країну за кордоном та має велику моральну вагу.

Президента у Берліні обрали на спеціальному засіданні Федеральних зборів, до яких входять 1260 законодавців та представників різних соціальних сфер Німеччини з 16 земель.

Штайнмаєр набрав 931 голос.

Франк-Вальтер Штайнмаєр вступить на посаду 19 березня.

Країнами, які найчастіше відвідував пан Штайнмаєр з 2013 року, були США і Україна (по дев'ять разів), в Росію він приїжджав сім разів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus