USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

ФСБ після Одеси планує провокації у Миколаєві та Херсоні, - Тимчук

3 Травня 2014 12:34
Криваві провокації, які вчора, 2 травня, відбулися в Одесі, стали результатом операції, проведеної та скоординованої Федеральною службою безпеки Російської Федерації.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook написав керівник Центру військово-політичних досліджень, представник групи "Інформаційнbq опір" Дмитро Тимчук, - інформує Zaxid.net.

"З початку березня і до кінця квітня 2014 року ми констатували прибуття на територію Придністров'я підрозділів ЗС РФ і ГРУ ГШ ЗС РФ, козацтва та представників російських ультранаціоналістичних організацій", - нагадав військовий аналітик.

З його слів, "із середини квітня джерела "Інформаційного опору" у Республіці Молдова фіксували прибуття до Кишинева з Росії груп молодиків спортивної статури, які їхали на територію Придністров'я. Їх супроводжували співробітники ФСБ РФ".

"У результаті до початку травня на території Придністров'я було зосереджено близько 1,7 тисячі російських військовослужбовців і близько 2,2 тисячі координованих ФСБ представників різних російських організацій (в основному - козацтва). Із загальної кількості російських військовослужбовців близько 800 осіб - у складі підрозділів ГРУ ГШ ЗС РФ", - наголосив Тимчук.

Згідно з інформацією групи "Інформаційний опір", з кінця квітня російському спецназу та групам провокаторів Кремль ставив завдання у взаємодії з місцевими проросійськими сепаратистами дестабілізувати ситуацію на півдні України, і у першу чергу - в Одесі.

"Активна фаза операції, метою якої було захоплення місцевих органів влади, була заплановна на 9 травня - коли під ідеологічними гаслами Дня перемоги з'являлася можливість ініціювати активність проросійськи налаштованої частини населення. Після досягнення тактичних успіхів в Одесі подібні акції, за допомогою прибулих туристів Путіна, повинні були ініціюватися в Миколаєві і Херсоні", - зауважив військовий експерт.

"Однак початок активної фази АТО в Слов'янську змусив російське керівництво форсувати події на півдні України, з метою змусити українських силовиків терміново перекидати сили і кошти з Донбасу. Трагічний підсумок цієї жахливої провокації ми і спостерігали вчора в Одесі", - резюмував Тимчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Lutsk Показати IP 3 Травня 2014 13:23
Організаторів "майдауна" -Тягнібика, Яйценюка, Ключка, під суд як військових злочинців.
титушко до Lutsk Показати IP 4 Травня 2014 00:54
+ идеологов ж/д шустера и пуштуна ж/д наема.
Анонім до Lutsk Показати IP 4 Травня 2014 08:50
а путін в нас святоша!!!!проститутка він як і вся братія кацапська !!!!яка укаіну продае
erh. Показати IP 3 Травня 2014 13:50
коментар було видалено
Анатолій Показати IP 3 Травня 2014 14:54
коментар було видалено
Dean Ex Показати IP 3 Травня 2014 21:22
Одесса поможет соседям.
pablic кремля Показати IP 3 Травня 2014 22:19
фсб на рею. сепаратизм не пройдет.
Анонім до pablic кремля Показати IP 4 Травня 2014 08:52
коментар було видалено
pablic enemy Показати IP 4 Травня 2014 17:19
украинцы верьте в единую неделимую унитарную украину. наступил период франции 1789.мексики 1910-17.очень похожая ситуация.и россия пробудиться.янукович,турчинов,тимошенко,иванов.петров,дело не в них.надо ломать сознание.с большим уважением донбасс ваша братва была у власти.если и эта власть не спрвиться и ее на хрен скинем.если понадабиться на это годы значит таков удел украины.только имейте национальное самосознание.любите свою землю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus