USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Генпрокуратура визнала ДНР та ЛНР терористичними організаціями

16 Травня 2014 21:00
Самопроголошені республіки у Донецьку та Луганську кваліфікували як терористичні організації.

Так, Генеральна прокуратура у співпраці зі Службою безпеки України розпочала кримінальне провадження за статтею 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної організації) за фактами злочинної направленості дій представників так званих Донецької та Луганської народних республік. Про це сьогодні на брифінгу повідомив перший заступник Генерального прокурора України Микола Голомша, - йдеться на сайті Генеральної прокуратури України.

«Ми констатуємо, і підтверджуємо слова міністра юстиції про те, що дві так звані «народні республіки» у Донецькій та Луганській областях – це дві терористичні організації, які мають чітку ієрархію, канали фінансування та постачання зброї, - наголосив М.Голомша. - Мета створення цих організацій у цілеспрямованому застосуванні насильства, захопленні заручників, вчиненні диверсій, вбивств та залякуванні громадян».

«Так звані народні губернатори заявляли, що вони діють в інтересах захисту населення цих областей. Проте їхні дії свідчать про зовсім інше. Ми маємо факти переслідування мирних мешканців Сходу України», - сказав він.

Перший заступник Генерального прокурора України також повідомив, що згідно з результатами нарад, проведених спільно з іншими правоохоронними органами, розроблено план заходів, який передбачає дослідження на причетність до створення цих злочинних організацій народних депутатів та депутатів місцевих рад, посадовців усіх рівнів, інших осіб.

«Ми також зобов’язали правоохоронні органи звернутися до усіх компетентних установ з метою підриву фінансової основи діяльності цих терористичних організацій», - поінформував Микола Голомша.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Дончанин Показати IP 16 Травня 2014 21:12
Великая новость! Когда началась АТО (антитеррористическая операция)? Вот тогда нас и обозвали террористами. PS. Формально говоря, одним из следствий этого заявления ГП является то, что АТО - это НЕЗАКОННАЯ операция, так как до этого заявления даже подобия ЗАКОННОГО признания наличия на территории Украины террористов отсутствовало.
2014 до Дончанин Показати IP 17 Травня 2014 07:55
Знову запізніла кваліфікація, дай бог щоб розпочались конкретні заходи але підхід до наведення порядку для всіх повинен бути одинаковим. Переслідування Симоненка, дебільні дії правого сектору на Волині по відношенню до Климчука, ще більше загострює ситуацію і розпалює ненависть на сході до всього українського і це на 23 році незалежності. Навчіться шановні майданівці ,сепаратисти сприймати інші погляди і поважати опонента, в інщому випадку перспективи цивілізованнрго розвитку, Україна не має
Лучанин Показати IP 16 Травня 2014 21:25
АТО ялова, при теперішніх можливостях спецслужб усі ведучі терористи і диверсанти повинні бути не просто затримані, а й відстріляні. Вони патріотів України винищують, а владці з ними перемовини творять. Ганьба!
Дончанин до Лучанин Показати IP 16 Травня 2014 21:29
Кого ты называешь патриотами Украины? Неужели тех ПСов, которых зачистила кадровая часть ВСУ, и непросто зачистила, но бросила по посадкам даже раненных?
1221 Показати IP 16 Травня 2014 22:11
коментар було видалено
Дончанин Показати IP 16 Травня 2014 23:24
Помощник госсекретаря США по делам Европы и Евразии Виктория Нуланд никогда не встречалась с представителями украинской ультранационалистической организации "Правый сектор", а администрация США не оказывает никакого содействия группировке. Об этом ИТАР-ТАСС в электронном письме сообщила заместитель начальника пресс-службы госдепартамента США Мари Харф. - Это ОФИЦИАЛЬНАЯ позиция ГосДепа.
Вінстон Показати IP 17 Травня 2014 10:18
Таке враження що одні комусракі та москалі пишуть коменти. Будьте Укаїнцями! Любіть Україну!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus