USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

СБУ відкрила провадження щодо «виборів» у «ДНР» та «ЛНР»

2 Листопада 2014 11:17
Служба безпеки Українипорушила провадження щодо «виборів» у «ДНР» та «ЛНР». Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

2 листопада 2014 року представники цих терористичних організацій проводять на окремих територіях Донецької та Луганської областей незаконні вибори голів та народних рад «ДНР» та «ЛНР» всупереч встановленому Конституцією і законами України порядку виборів органів влади, що містить ознаки вчинення дії, спрямованих на захоплення державної влади», – інформує спецслужба.

Кримінальне провадження відкрите за ознаками злочину, передбаченому частиною 1 статті 109 Кримінального Кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

«Щойно відкрилися дільниці на «виборах» незаконних органів влади терористичних організацій «Донецька народна республіка» і «Луганська народна республіка», Служба безпеки України зареєструвала в Єдиному реєстрі досудових розслідувань кримінальне провадження за ознаками частини 1 статті 109 Кримінального Кодексу України», – написав на своїй сторінці у Facebook радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

У контрольованих проросійськими сепаратистами частинах українського Донбасу розпочалося голосування на так званих «виборах». Український уряд, Сполучені Штати, Європейський союз та інші західні країни, генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун наголосили, що ці «вибори» нелегітимні і не будуть визнані. Російські офіційні особи тим часом заявляють про намір визнати результати голосування.

Як повідомляє «Українська правда», на пост «глави ДНР» претендують три кандидати: «прем'єр-міністр» Олександр Захарченко, «перший заступник глави парламенту Новоросії» Олександр Кофман і депутат «Верховного ради ДНР» Юрій Сивоконенко.

Також терористи планують визначити склад «Народної ради» - парламенту. У виборах дозволено брати участь громадським організаціям замість партій.

В ДНР участь у «виборах" беруть два громадських рухи: «Донецька республіка» і «Вільний Донбас».

В ЛНР на пост «голови" претендують 4 кандидати - чинний «глава ЛНР» Ігор Плотницкий, керівник Федерації профспілок Олег Акімов, «міністр охорони здоров'я ЛНР» Лариса Айрапетян і підприємець Віктор Пеннер.

У виборах до "Народної ради ЛНР" беруть участь три громадські організації: "Мир Луганщині", «Луганський економічний союз» і «Народний союз».

Як повідомляють журналісти та очевидці в соцмережах, прямо до виборчих дільниць терористи звезли мішки з овочами - їх можна купити по 1 грн., «якщо прийшов проголосувати за Захарченка».

У Донецьку відкрилося в 3 рази менше ділянок, ніж на «референдум» - всього 118.

Голосування проводиться не обов'язково в окремій кабінці.

На «виборах» присутні європейські «спостерігачі» - в основному неосталіністи і неонацисти.

Раніше у ДНР та ЛНР заявляли, що дозволять голосувати «виборах» через Інтернет.

Як заявив «очільник ЦВК ДНР» 2 листопада, більше 40 тисяч людей проголосували саме через Інтернет.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus