USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як у Луцьку «брали штурмом» партійне приміщення. ФОТО. ВІДЕО

9 Червня 2013 18:00
Понад два десятки людей, зокрема делегати та керівники районних осередків партії «Народний рух», зібрались сьогодні у Луцьку об 11:00 біля будівлі, яка належить, власне, цій політичній силі.

Однак потрапити в приміщення, де мали проходити збори партії «Народний рух України», було непросто: на дверях були встановлені нові серцевини, сам будинок обнесений парканом закритим на замок. Зрештою партійці замок вибили, ґрати зламали, а частину паркану зруйнували.
Чому так сталось, і що відбувалось далі – намагались дізнатись «Волинські новини».





«Сьогодні, 9 червня на 11 годину було скликано актив партії Волинської області для вирішення ряду проблем, серед яких - і питання самовільного захоплення приміщення колишнім головою партії Володимиром Банадою» - розповідає виконувач обов’язків голови Волинської крайової організації «Народний Рух України» Дмитро Климук.

Так, посадовець пояснює: «Володимир В’ячеславович, який 29 травня політрадою партії був виключений з «Народного Руху», самовільно замінив замки спочатку на вхідних дверях, а тепер і виставив паркан з замком навколо будівлі. Також з фасаду зникла табличка Народного Руху. Це приміщення – це власність волинської крайової організації, і так як він вже не є членом партії, ніяких законних підстав на володіння цим майном він не має».

«Він запропонував зустрітись особисто біля Собору на Театральній площі на 12:00. Банада був там, але зі мною не спілкувався. Коли він дізнався, що я приїхав з делегатами, то попросив особистої зустрічі, на яку так і не з’явився», - розповідає голова Народного Руху Нововолинська.

І дійсно, вже о 12-ій годині Володимир В’ячеславович був в районі, де мала відбутися зустріч. Туди підійшли і інші делегати, але поспілкуватись їм так і не вдалось. Кружляючи в районі вулиці Лесі Українки, він, здавалось, уникав зустрічі з народорухівцями, а Дмитру Климуку, який звернувся до нього з закликом до діалогу, в грубій формі відповів відмовою.






Поспілкуватись з Володимиром Банадою вдалось голові ківерцівського осередку партії Миколі Гаврилюку. У коментарі «Волинським новинам» він передав суть розмови: «Назвати спілкуванням це важко. Він всіляко хотів усамітнитись, але йому це не вдалось, я був категорично проти цього. Ця акція має дуже важливе значення для всієї організації, тому кулуарні розмови на цю тему мене не влаштовують», - зазначає чоловік.

Так і не отримавши змоги поспілкуватись з Банадою безпосередньо, члени партії вирішують діяти радикально: ламають паркан, відкривають огорожу, і починають вибивати замки.











За деякий час на порозі будинку по вулиці Шевченка з’являються представники силових структур. Як стало відомо з мови правоохоронців дещо пізніше, прибули вони на виклик громадянина Банади.



Ознайомившись зі всіма документами, в яких ідеться про те, що громадянин Банада більше не є членом партії, на активі якої значиться вищезгаданий будинок, лейтенант міліції намагається зв’язатись з ним, але всі зусилля виявляються марними – правоохоронці говорять про те, що екс-голова партії не підіймає слухавки.

Окрім того, міліціонери нагадали, що схожий інцидент вже мав місце 30-ого травня, коли Володимир В'ячеславович «забарикадувався в цьому самому приміщенні». Однак, правоохоронці не стверджують напевне, чи був екс-голова партії всередині будівлі.






Зазначимо, що «Волинські Новини» також намагались отримати коментар від колишнього голови волинського осередку «Народного руху України», але діалогу так і не вийшло – пан Володимир, посилаючись на брак часу, відмовився спілкуватись з кореспондентом.

Тож, отримавши письмові пояснення від юриста партії, представники силових структур поїхали, зазначивши, що все, що відбувається, – це цивільно-правові відносини, і члени партії діють на свій розсуд.



Підходили до будинку, який став точкою «бойових дій», і інші члени партії, серед яких був і Віктор Юрченко. Попри переконання своїх однопартійців він зазначив, що все, що відбувається зараз – це ніщо інше, як спроба рейдерського захоплення приміщення «Народного Руху України». А той факт, що працівники міліції, які прибули на виклик громадянина Банади, не побачили в діях членів партії нічого протизаконного, пан Юрій не прокоментував.



Далі події розгортались більш стрімко: замок та ґрати таки вибили, і представники партії зрештою змогли потрапити в будинок. Після чого виконувач обов’язків голови волинської крайової організації склав акт щодо інциденту, а також встановив новий замок.



Вже коли народорухівці увійшли в будинок по вулиці Шевченка №2, там з’явився вищезгаданий пан Юрченко, а також його мати, Енна Григорівна, яка досить різко висловилась, звинувативши Дмитра Климука в тому, що він діє злодійськими методами.

«Всі питання повинні вирішуватись колегіально, тим більше, що ми - побратими. Це питання треба було обговорити з нами, що він (Володимир Банада, - авт.) сьогодні і зробив. І тут, раптом, виявляється, що ламають двері. Я вважаю що все це є незаконним», - додала жінка.

Також, Енна Григорівна зазначила, що паркан навколо будинку встановили робітники, які мали робити в приміщенні ремонт, рішення про що приймав Володимир Банада.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Штефан, Луцьк Показати IP 9 Червня 2013 18:36
Ма-мм-ма міа! Хоч манюсінький та портфельчик. Хоча й невеличка, та посадчка. Аби вилатусами на возатус, гноятус не навантажувати. Між іншим, В.Банада вчинив кримінальне діяння, захопивши чуже майно. Я не знаю чому члени "Руху" не написали заяву у міліцію для проведення слідчих дій, яка вноситься до Єдиного Реєстру досудового розслідування - автоматом відкривається кримінальна справа. Надовго б запам'яталось.
йован Показати IP 9 Червня 2013 19:20
Безславно завершилась політична карєра Банади.А скільки було амбіцій, скільки гонору. А король оказався голим!
І Показати IP 9 Червня 2013 21:49
Дибіли!
Вінстон Показати IP 9 Червня 2013 21:57
Ню-ню! з цього роя не буде ні х........
поліна Показати IP 10 Червня 2013 08:07
ВОНИ - чубляться -- ВІН сміється.
Луцький Показати IP 10 Червня 2013 09:40
Оце і є справжнє лице цього екс.чинуші. Весь патріотизм -лише димова завіса хтивості. Як казав товариш воланд " квартирние (майнове, ) питання їх зіпсувало..." Гнида, одначе... А гонору...
Антон Показати IP 10 Червня 2013 10:38
він завжди був смердючим слимаком, просто зараз нарешті дехто побачив це!
Корінний лучанин Показати IP 10 Червня 2013 13:49
Нічого не розумію !!! Так є РУХ чи його нема ? Ніякої діяльності з боку РУХу я не бачу!!! А тепер РУХ кого підтримує: ПР чи ОПОЗИЦІЮ? За часів В.М.Чорновола- РУХ був активним та впливовим, а тепер "таємниці мадридського двору". Але час сплив і "не той тепер Миргород, Хорол-річка не та". Кожен хоче бути гетьманом, де два українці там три гетьмани !!! А що Банада, то він по життю такий , на мій погляд, ШОУМЕН !! Я розумію, тепер всі у ВИШИВАНКАХ(нічого проти них не маю)і всі за Україну на словах, а на ділі.....00000 !!! Прикро, що НАРОДНИЙ РУХ ЗАГНУВСЯ !! Довели його до цього отакі поводирі. Я знаю, що там було багато випадкових людей і НР розвалювали із середини !!!
копірайт Показати IP 10 Червня 2013 14:49
похоже, що молодий рух - це новий проект януковича... дехто з молоді, може, і підтримає. то все одно кілька процентів видеруть із загального. все робиться, щоб розбити опозицію на дрібні кусочки. але з дверима і замками ті молодики вже явно переборщили. вишибали...
урср Показати IP 10 Червня 2013 15:13
е написали заяву у міліцію для проведення слідчих дій, яка вноситься до Єдиного Реєстру досудового розслідування - автоматом відкривається кримінальна справа. пане Штефан ви мабуть з місяця впали но саме в луцьку злочини вчинені бандою чорних ріелторів не записюются до реестру а в якісь таемничій журнал и слідчі діі проводить юристь з бти сережа гейзер і деякі з вдзвз
Я Показати IP 11 Червня 2013 22:35
Шакалы грызутся ,людям на потеху.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus