USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Європаузою України західна преса шокована, а російська - іронізує

22 Листопада 2013 15:26
Міжнародні ЗМІ дуже бурхливо відреагували на провал української євроінтеграції. Більшість з них звинувачує Україну в непослідовності, а Росію в тиску на суверенну країну, - інформує ТСН.
Водночас, російська преса у деякому сенсі висловлює радість з цього приводу та іронізує. «Україна здивувала весь світ. За тиждень до підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, яка готувалася більше року, вона раптом передумала підписувати документ. Навіть наречену, яка втекла з-під вінця, можна якось зрозуміти чи виправдати, але той фортель, який викинули мужі української політики, не піддається жодному розумному поясненню», - зазначає російське видання KM.RU.

Водночас, західна преса зазначає, що здійснюючи вкрай делікатну операцію, Брюссель зробив погані розрахунки. В результаті «Росія за допомогою палиці зуміла наполягти на своєму, а Європа з її зів'ялою морквиною повинна відчувати сором до наступного разу».
Газета Le Temps вважає, що Україна так і не підпише асоціацію з ЄС на саміті, який має відбутися у Вільнюсі 28-29 листопада. Видання зазначає, що Росія так просто не віддасть Україну Європі. «Весь цей час Москва не припиняє тиснути на Київ і навіть прийняла чимало каральних заходів, щоб відбити у нього бажання зближуватися з Європою», - йдеться в статті.
Німецька Der Spiegel пише, що «Віктор Янукович так і не зміг наважитися відпустити на свободу свого давнього супротивника Юлію Тимошенко». Видання зазначає, що для Москви провал «закону Тимошенко» і підписання договору про асоціацію з ЄС є подвійною перемогою в боротьбі за Україну.
Загалом західні ЗМІ трохи шоковані провалом української євроінтеграції, але найбільшу провину за це покладають на тиск з боку Кремля. «Український уряд несподівано прогнувся перед Кремлем. Явно працює політика брутального тиску», - пише міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт у Twitter.
Його думку підтримує і авторитетне видання Time, зазначаючи, що у четвер Янукович вислизнув від двох короткострокових загроз. Тепер, на думку журналіста Time, Росія напевно пом'якшить санкції, а у Тимошенко буде менше шансів вплинути на результат президентських виборів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Луцький Показати IP 22 Листопада 2013 22:23
Чинуші в Україні самі смердючі, вони як ті глисти в дєр... Яника. Куди його д.. пу... туди вони свої носи і направляють.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus