USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Іспанія змінить Конституцію для вирішення кризи з Каталонією

13 Жовтня 2017 21:38
Урядовці Іспанії на зустрічі з представниками опозиції домовилися внести змін до Конституції країни, щоб вирішити ситуацію з наміром Каталонії вийти зі складу Королівства.

Як пише The Financial Times, прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой (також очолює Народну партію) і лідер опозиційних соціалістів Педро Санчес доручили своїм командам розробити поправки до основного закону країни.

Про які саме зміни йдеться, невідомо. Видання відзначає, що за майже 40 років існування Конституції Іспанії зміни до неї вносилися лише двічі: 1992 і 2011 року.

Нагадаємо, 1 жовтня в Каталонії пройшов невизнаний Іспанією і Євросоюзом референдум. Каталонські влада заявила, що 90% тих, хто проголосував, висловилися за відділення від Іспанії.

10 жовтня глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон закликав регіональний парламент відкласти проголошення незалежності, щоб налагодити діалог з Мадридом з питання про вихід з Іспанії. Після цього він підписав декларацію про проголошення незалежності Каталонії в односторонньому порядку.

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой поставив Барселоні (столиця автономії) дві умови: не пізніш 16 жовтня чітко прояснити, чи можна вважати такі дії проголошенням незалежності; і зупинити процедуру, спрямовану на набуття Каталонією незалежності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus