USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Хто та за скільки продавав місця у партійному списку БПП

21 Квітня 2018 21:52
З'явилося додаткове підтвердження того, що Давид Жванія продавав прохідні місця в списку БПП. Зауважимо, цю ж інформацію висвітлив у своїй книзі нардеп-утікач Олександр Онищенко, передає "Страна".

Менеджер виборчого штабу Блоку Порошенка на виборах-2014 і член партійного списку БПП Артем Біденко розповів, що Давид Жванія (український політик та підприємець, - ред.) в президентській партії дійсно вирішував питання з продажем місць у списку БПП.

Архівне відео від 2014 опублікував журналіст Дмитро Гнап на своїй сторінці в Facebook після того, як утікач Онищенко опублікував запис розмови з президентом України Петром Порошенком, що стосується екс-міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського.

«Нардеп-утікач Онищенко оприлюднив перший запис, як він каже, з президентом Порошенком. На аудіо співрозмовники обговорюють закриття провадження проти екс-міністра Злочевського за половину прибутку від його газової компанії. Адміністрація президента назвала запис Онищенка фейком.

Вони, звичайно, не перші, кому доводиться захищати Президента України у скандалі з аудіо-записами. Багато років тому генпрокурор Потебенько заявляв, що плівки Мельниченка з голосом Кучми це: «брехня і фальш».

Ну ок ... Тільки проблема для Порошенка в тому, що крім записів Онищенка, вилазять і інші підтвердження того, про що говорить цей депутат-утікач. І суть не тільки в тому, що справи проти Злочевського врешті таки закрили, як про це говорить Онищенко.

Наприклад, крім історії зі Злочевським, Онищенко розповів, що в 2014 році ЦВК не хотіла реєструвати його кандидатом на виборах у ВР. За вказівкою президента він говорить, що передав Давиду Жванії 6 000 000 доларів. І після цього його зареєстрували як кандидата. Здавалося б – «брехня, фальш» ...

Але одині з менеджерів виборчого штабу Блоку Порошенка на виборах-2014 і член партійного списку БПП Артем Біденко мені розповів, що Жванія в президентській партії дійсно вирішував такі питання. Наприклад, Жванія відповідав, увага: за продаж місць у списку БПП.

Ви ж не думаєте, що така людина як Артем Біденко стане брехати? Адже сьогодні Біденко - чиновник, державний секретар Міністерства інформаційної політики, права рука Юрія Стеця - товариша президента», - написав Дмитро Гнап.

Нижче наводиться розшифрування відео зазнання Біденко (2014 року), на якому він розповів, за скільки мільйонів доларів нардеп Гліб Загорій купив місце в партійному списку Блоку Петра Порошенка.

Біденко: Продавати місця міг тільки Жванія, просто щоб ти розумів. Ніхто не міг продавати, ніхто цим не займався. Ні Березенки, ні Ложкіни, ні там ... -

Гнап: Що у Жванії була така велика квота?

Біденко: І другий момент: продано було не так багато як здається. Продано було 10-15, максимум 20 місць. Просто, щоб ти розумів.

Гнап: У прохідній частині?

Біденко: Ну ... в сотці (100 перших місць у списку). Ти, до речі, не називаєш кількох прізвищ таких проблемних, ось як Гліб Загорій, наприклад, "Дарниця" ... Ось набагато скандальніше прізвище, ніж Артур Палатний, наприклад. І, наскільки я чув, якщо було по продажас умовних "п'ять", то такі як Гліб заносили "десять" ... (п'ять і десять мільйонів доларів, - ред.).

При цьому, Васадзе, за будь-які гроші відмовили. Тобто, продаж був дуже малим і був дуже жорсткий прохідний цей бар'єр. Навіть продавали знехотя, там реально, такого як було раніше, зараз не було. Це реальний факт, тому що мене просили знайомі, інших людей просили, і я точно знаю, що не вийшло. А оскільки з Жванією у мене немає контакту, то ось, нуль повний ", - так говорив Біденко.



"Ось так відбулася розмова з Артемом Біденком в 2014 році, коли він не думав, що незабаром стане чиновником.

Хтось скаже: "Ну, продали місця у списку БПП, і продали! Що тут такого? Їх список - що хочуть, те й роблять!" Але той, хто купує місця в партійному списку, потім витрачені гроші за всяку ціну намагається повернути.

Наприклад, народний депутат від БПП Олександр Грановський ніяк не міг мені толком пояснити за які заслуги він потрапив до прохідної частини списку БПП. Хоча, один з відомих бізнесменів - Томаш Фіала заявив, що за Грановського заплатив 5 000 000 доларів його старший партнер Андрій Адамовський. Щоб зробити свого протеже - Грановського нардепом від президентської партії.

І ось минуло три роки.

І скандальна фірма "Трейд Комодіті", пов'язана з Адамовським, виграє тендерів на 7 мільярдів гривень на поставку палива для армії і Нацгвардії. Причому, часто гроші за паливо "Трейд Комодіті" просто розкрадає. За що НАБУ вже оголосило номінального директора цієї фірми в розшук. Втім, у Адамовського з Грановським - сьогодні все чудово.

Читати ще: Це імпічмент для Порошенка – Наливайченко про плівки Онищенка

Ось так продаж місць у списку закінчується проблемами в армії і Нацгвардії і крадіжкою мільйонів наших податків ", - зробив висновок Дмитро Гнап.

Ввечері 18 квітня в ефірі одного з українських телеканалів вперше були оприлюднені так звані «плівки Онищенка», на яких звучить голос, схожий на голос чинного Президента України Петра Порошенка. На записі нардеп-втікач Олександр Онищенко і людина з голосом, схожим на голос Порошенка, обговорюють «договірняк» з екс-міністром екології Миколою Злочевським щодо закриття кримінальних справ проти нього.

19 квітня в Адміністрації Президента назвали ці записи «фейком» і сказали, що вони «фейків не коментують».

20 квітня “Страна” опублікувала третій ексклюзивний розділ – про Радикальну партію Олега Ляшка, яка, як випливає з одкровень автора, діє на догоду інтересам президента.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ник Показати IP 21 Квітня 2018 22:44
нема в нас верховнои рады.нема президента ..воры в нас при закони прикрити имунитетом......
Andrew Показати IP 22 Квітня 2018 00:46
Проголосуйте, ще за йульку і взагалі, амба нам буде!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus