USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Хто з ремонту луцьких доріг та дворів робить політику? ДОКУМЕНТ.ФОТО

5 Листопада 2013 16:03
Стан луцьких доріг, подвір’їв, навколишніх прибудинкових територій у більшості мікрорайонах міста вже давно є критичним. Ями, вибоїни, болото стали звичним явищем на наших вулицях. Ми мріємо про шлях у Європу, але своїм міським господарством віддаляємося від цивілізованого суспільства і культури. Якщо місцеві органи влади, дорожні служби, комунальники є бездіяльними, то на проблеми людей просто зобов’язані звертати увагу народні обранці – депутати місцевих рад. Однак далеко не всі з них бажають допомагати лучанам. Забувши дані обіцянки під час виборів, вони прийшли у міськраду вирішувати власні інтереси, задовольняти дрібні політичні амбіції і зводити стосунки один з одним. Востаннє у цьому пересвідчився зовсім нещодавно – 30 жовтня – коли відбулося засідання 46-ої сесії Луцької міської ради.

ДОРОГИ Й ДВОРИ ЛУЦЬКА – СПРАВА НЕДЕПУТАТСЬКА
Я, як депутат Луцької міської ради підготував два запити, які були складені після зустрічей із моїми виборцями. Перший стосувався однієї з центральних «артерій» обласного центру Волині – проспекту Президента Грушевського. Дорогою до залізничного вокзалу щодня користуються не тільки жителі нашого міста, а й багато приїжджих гостей, туристів. Тому вона, звичайно, є візитною карткою усього Луцька, першим враженням гостей про місто. Якість дорожнього покриття знаходиться в незадовільному стані, не відповідає технічним та експлуатаційним вимогами. А зовнішній вигляд дороги контрастує з ошатними залізничним вокзалом та обласною лікарнею.
У вересні нашвидкоруч обласна влада зробила ямковий ремонт, однак не всюди. Дорожнє покриття від лікарні до перехрестя із вулицею Привокзальною – так і залишилося у дуже поганому стані.
Тому Луцькому міському голові мною було запропоновано вжити всіх заходів, аби у найкоротший термін відремонтувати асфальтове покриття на відрізку, де дорога потребує ремонту. Проте, така пропозиція дивним чином не знайшла підтримки у депутатів.
Не менш важливою є також інша моя пропозиція, подана Луцькому міському голові. Вона стосувалася ще однієї гострої проблеми лучан – стану прибудинкової території, що на вулиці Гулака-Артемовського, 25. Тут повністю зруйноване асфальтове покриття і жителі цього будинку, а також мешканці будинку на вулиці Привокзальна, 15 і сусідніх споруд змушені добиратися до власних домівок ледь не на човнах. Калюжі та болото вже роками стали сусідами місцевих жителів. Мало того, після сильних опадів вода крізь щілини біля будинків стікає у підвальне приміщення будинку, затоплюючи його. Там панує антисанітарія. Підвальне приміщення стало розплідником інфекцій та неприємного запаху.
У серпні нинішнього року поблизу деяких сусідніх будинків в мікрорайоні відремонтували прибудинкову територію. Частину коштів тоді виділила Волинська облдержадміністрація. Грошей для більш масштабного ремонту забракло. До найгірших ділянок, зокрема біля будинку на Гулака-Артемовського, 25, так руки й не дійшли.
З невідомих причин обидві пропозиції так і не знайшли підтримки більшості народних обранців міста.

Так голосували народні обранці за ремонт аварійних ділянок проспекту Президента Грушевського



А так голосували депутати міськради за допомогу жителям вулиці Гулака-Артемовського



КОМУ СЛУЖАТЬ ДЕПУТАТИ ВІД ФРАКЦІЇ ВО «БАТЬКІВЩИНА» У ЛУЦЬКІЙ МІСЬКІЙ РАДІ?
Проаналізувавши результати голосувань, які стосувалися двох вищезазначених депутатських запитів, з’ясувалося, що проти поліпшення життя мешканців виступає більшість депутатів фракції ВО «Батьківщина» у Луцькій міськраді. Оприлюднюю результати голосувань, аби поіменно можна було бачити як народні обранці цієї фракції підтримують запити, спрямовані на покращення життя місцевих жителів.
Депутати міськради фракції ВО «Батьківщина» практично одностайно відмовилися підтримати запити стосовно питань, які хвилюють також людей, котрі є прихильниками їхньої опозиційної сили в місті. Виникає логічне запитання: чиї ж тоді інтереси відстоюють ці народні обранці?
Не можемо залишати поза увагою той факт, що представник місцевої опозиційної сили із лідерськими амбіціями Сергій Григоренко не тільки не підтримав обох депутатських запитів, а й, швидше за все, був ініціатором зриву голосування. Мотивів такого рішення – чимало: і помста за програні вибори висуванцем ВО «Батьківщина» по 10-му окрузі; і діяльність благодійного «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк», де я працюю на посаді головного юрисконсульта; і надмірна політизація повсякденного життя лучан.
Проявив свою солідарність у цій безвідповідальності також Луцький міський голова Микола Романюк. Своєю відмовою підтримати депутатські запити, які спрямовані на поліпшення життя місцевих жителів, він вкотре засвідчує, що його інтереси не збігаються з інтересами лучан.

Депутат Луцької міської ради Ігор ПОЛІЩУК

Примітка: Джерело інформації щодо приналежності депутатів до тієї чи іншої фракції - веб-сайт «Твій місцевий депутат» (http://deputat.volyn.ua).

Стан прибудинкової території на вулиці Гулака-Артемовського






Один з центральних проспектів Луцька - Президента Грушевського - вже не є гордістю місцевих жителів





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Анатолій Показати IP 5 Листопада 2013 16:09
Тут хоч асфальт є . Зфотогафуйте вул. Тухачевського (Андрія Марцинюка) там взагалі вже нікусочка асфальту незалишилось а тут пару ямок- їздити можна.
Тартак Показати IP 5 Листопада 2013 16:20
Писати -не мішки носити.Вдячні за аналіз і фото-,а віз і нині там.Пропозицій багато- чи є кошти на ремонт цих доріг? Чи запланований ремонт їх в цьому році?
До 1 Показати IP 5 Листопада 2013 16:50
У даній статті звернули увашу на те, що у вересні до приїзду гаранта ремонтували пр. Грушевського, то ЧОГО ЙОГО НЕ ДОРЕМОНТУВАЛИ ДО КІНЦЯ? Точно так само як і робили ремонт більшості прибудинкових територій у цьома районі, а Г.-Артемовського оминули, бо там роботи найбільше!
Александр Показати IP 5 Листопада 2013 17:04
Вот много замечательных дел делает фонд Игоря Палицы, почему бы ему не заняться выделением средств на афсфальтировние дорог перед зимой? А весной проверить качество асфальта на заасфальтированных на средства фонда участка? Главный консультант, проконсультируйте фонд в этом вопросе, пожалуйста, ведь Ваши интересы-то "збігаються з інтересами лучан"?
777 до Александр Показати IP 5 Листопада 2013 17:24
А чому Фонд має покривати вкрадені з бюджету міською владою кошти?
Александр до 777 Показати IP 5 Листопада 2013 17:33
Ни в коем случае! Вор должен сидеть в тюрьме! Просто вот пару лужиц перед зимой заасфальтируйте, пожалуйста, вот на первых пяти фотках. Для эксперимента, чтобы советовать что и когда, и (главное) на чьи деньги делать. На деньги фонда, пожалуйста.
поліщуку Показати IP 5 Листопада 2013 17:52
скажи батскоє серце про свободу щось ні словом не обмовився маьудь випаково
Кононовичи Показати IP 5 Листопада 2013 19:19
Хорошая, показательная статья. Отчетливо демонстрирует нутро большинства депутатов от Батькившины. Думаю, вряд ли жители Привокзального будут на следующих выборах голосовать за Юлиных или Цуценюка
Дівчина з району Львівської Показати IP 5 Листопада 2013 19:27
боже в районі Львівської є місця,де не коли небуло асфальту,хтрось подумав скільки грошей треба викинути на вологі серветки,щоб вийти з болота на своїх вулицях!
Порада до Дівчина з району Львівської Показати IP 5 Листопада 2013 21:57
Дівчино, купи пакетів собі пачку, 1000 шт. Ідеш з дому, натягнула на мешти, на асфальті - зняла, викинула у смітник. а у сумочці - запасні. Пачки зватить на років 10 :)
Дівчина з району Львівської до Порада Показати IP 6 Листопада 2013 20:31
ага ,а хто мені верне кошти на ті пакети?чого я маю свої гроші татитина та ,що не може зробити влада?
Зиз Показати IP 5 Листопада 2013 20:44
А как Григоренко с Пустовитом пели в августе перед выборами, а на деле - фуфел..ЗАПАДЛО КНОПКУ НАЖАТЬ
депутат Показати IP 5 Листопада 2013 21:14
Шкода , що юрист Поліщук,автор статті,попався на такий дешевий трюк.Його просто депутати перевіряли з ким він і чиї інтереси представляє. І ще одне - на ображених воду возять/це приказка
депутату Показати IP 5 Листопада 2013 22:05
Дуже продумана схема,як для таких дебілоїдів
1 Показати IP 6 Листопада 2013 08:49
Я як користувач www.volynnews.com прекрасно розумів, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей.І тому я нерозумію чому зняті мої коментарі які повністю відповідали вищесказаному, але критично та правдиво оцінювали поданий матеріал.
1 Показати IP 6 Листопада 2013 09:17
Можливо "волинським новинам" які претиндують на об'єктивність перед публікацією такого матеріалу необхідно було запитати думку тих хто не голосував або голосував проти, можливо і адміністратору не довелося б правити коментарі в догоду авторам статті. А правда проста .На зиму асфальт ніхто не вкладає. От і все , і ніякої політики.
Сашка Показати IP 6 Листопада 2013 10:01
як мешканець даного району - дуже обурений не голосуванням деяких депутатів. Так само будуть діяти і мешканці, на наступних виборах щодо цих депутатів та політ.сил. А останні будуть дивуватися, як так, чому не голосували, чому не за нас?
Александр до Сашка Показати IP 6 Листопада 2013 11:00
А мы будем голосовать за Игоря Палицу и его фонд, правда, тезка? И тогда мы никогда не будем "обурені", ведь он отремонтирует в нашем районе и дороги, и тротуары, и внутренние дворы, если, конечно, ему посоветуют консультанты. А коль нет, так уволить консультантов!))
Філолог до Александр Показати IP 6 Листопада 2013 11:05
Олександре, на ганьбіться. Вивчіть значення слів "юрисконсульт" та "консультант" та різницю між ними.
Александр до Філолог Показати IP 6 Листопада 2013 11:43
Что Вы говорите??? А я то, дурак, думаю, кто ж это про асфальтирование дорог в городском совете советы советует...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus