USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Кіборга»-колишнього офіцера ФСБ викрали й намагалися вивезти до РФ

18 Листопада 2016 15:00
Служба безпеки України запобігла другій спробі викрадення і вбивства колишнього співробітника Федеральної служби безпеки РФ, учасника добровольчого батальйону в зоні антитерористичної операції Іллі Богданова. Про це повідомив голова СБУ Василь Грицак під час спільного брифінгу з генеральним прокурором Юрієм Луценком у п'ятницю, 18 листопада, повідомляє Zaxid.net.

«Операція, яку ми провели, пов'язана з намірами організованої злочинної групи, керованої з-за кордону, нічого нового не скажу – з Росії, організувати викрадення та вбивство на сьогодні мирного громадянина України», – розповів Грицак.

Зі слів словами Грицака, Богданова намагались переправити до Росії через український кордон двоє громадян. СБУ отримала інформацію про те, що на Харківщині планується переправити викраденого Богданова через українсько-російський кордон.

На кордоні з Росією оперативники спецслужби затримали двох зловмисників у момент переправлення Богданова до РФ.

Виконавцями злочину виявились двоє громадян України, а замовниками - Головне управління Генштабу ВС РФ та ФСБ Росії.

«Організатор викрадення – завербований два роки тому росіянами підприємець, колишній депутат Харківської облради. У СБУ є платіжні доручення, що підтверджують переказ грошей з території РФ – платня організатору за викрадення людини. Служба безпеки має усю необхідну доказову базу підготовки злочину, зокрема записи перемовин замовників та виконавців», – повідомили в СБУ.

Нагадаємо, Богданов перестав виходити на зв'язок 12 листопада.

У минулому Богданов був кадровим офіцером ФСБ РФ, а 2014 року перейшов на бік України. Він воював у зоні проведення антитерористичної операції в підрозділах ДУК «Правий сектор».

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, 1 лютого 2015 року Ілля Богданов у складі 7-го батальйону ДУК “Правий Сектор” брав участь у зриві наступу бойовиків на Піски.

А через декілька днів Служби безпеки України упередила ліквідацію колишнього офіцера ФСБ, який перейшов на бік України і захищав донецький аеропорт.
У 2015 році Богданов отримав українське громадянство. Були й інші спроби спроба ліквідувати Богданова. Так, у жовтні 2015 року Київський районний суд Харкова засудив до 8,5 року позбавлення волі члена терористичної організації «Оплот» за підготовку вбивства Богданова.

Колишній офіцер ФСБ Ілля Богданов з проукраїнською позицією, якого нещодавно викрали у Києві, уже на волі. Живий і здоровий Богданов прийшов на спільний брифінг СБУ та ГПУ, повідомляє Еспресо.TV.

"Спроби ліквідувати мене продовжуються. Та більше всього дивує, що я громадянин України. Це вже однозначно терорестична діяльність. Я - громадянин іншої країни", - каже Богданов.

Зі слів Богданова, викрадачі дуже раділи, що їм вдалося схопити його.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
мозамбік Показати IP 18 Листопада 2016 15:23
по 5 каналу зараз сказали що за одне тільки його викрадення усій групі заплатили 900 доларів. хоч би не ганьбились такими вигадками. це за пару фантиків кадрові офіцери ФСБ ризикували б життям і свободою, виходить. якщо його хотіли вбити, то нащо везти з Києва на Харківщину, тим більше перевозити через кордон. не вміють навіть вигадати фейк - то хай би не брались. максимум - СБУ заховала десь Богданова на 3 дні а потім привезли на брифінг.
зімбабве до мозамбік Показати IP 18 Листопада 2016 17:12
а це не фсб-шники викрадали а українські найомні бандюки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus