USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

КМІС уточнив, хто має реальні шанси стати президентом

28 Листопада 2016 10:41
Результати соцопитування, згідно з яким третє місце у президентському рейтингу нібито посів Вадим Рабінович, були невірно витлумачені ЗМІ та громадськістю.

Про це заявив директор інституту Володимир Паніотто у своїй статті для DT.UA.

Зі слів соціолога, представлені інститутом цифри були взяті з рейтингу кандидатів у президенти щодо всіх опитаних, і що критики опитування не врахували наданих інститутом даних про похибку вибірки.

"Насамперед хочу зазначити, що Рабинович зовсім не посів третє місце, як писали ЗМІ, відмінності з 3-го по 6-те місце не значимі. Для чого ми всюди пишемо похибку вибірки, чому ніхто не звертає на це уваги?! Рабинович розділив з 3-го по 6-те місце з Гриценком, Ляшком і Бойком", – заявив він.

Зі слів глави КМІС, у президентських виборах ключове значення має те, хто пройде до другого туру. В цьому питанні дані КМІС і ЦР збігаються, вказуючи на вихід у другий тур Порошенка і Тимошенко.

Паніотто також надав порівняльну таблицю результатів дослідження з результатами аналогічного дослідження Цетру Разумкова, хоча уточнив, що списки кандидатів в них були різні, і що при професійному підході подібні дослідження не порівнюють.

"Тут до списку КМІС наш замовник чомусь уже не вніс Гройсмана і Кличка, натомість вони є в списку Центру Разумкова. А в списку Центру Разумкова немає Рабиновича, але є Тягнибок і Ярош (хоча на попередніх виборах Рабинович отримав більше, ніж Тягнибок і Ярош разом узяті)", – зазначив Паніотто.
Як відомо, раніше було оприлюднено результати оцінювання політичних настроїв українців, у даних соціологів були розбіжності.

Таким чином, опитування КМІС показало прихильність виборців до партії "Батьківщина" і її лідера Тимошенко, а опитування Центра Разумкова – прихильність виборців до президентської партії і конкретно Порошенка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus