USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Коли відбудеться наступна сесія Луцької міськради – невідомо

28 Лютого 2017 14:42
Секретар Луцької міської ради Юлія Вусенко не назвала дати проведення наступного сесійного засідання міськради. Водночас відомо, що, наприклад, земельні питання повинні розглядатись не рідше, ніж раз на місяць, цей термін спливає вже завтра, 1 березня. Відповідно існуючий стан речей - пряме порушення закону.

Про це йшлося під час брифінгу за участю заступників Луцького міського голови.

На запитання до Юлії Вусенко про те, чому позачергову сесію міськради, на якій мали достроково скласти повноваження міського голови, не призначили протягом 15 днів з дня смерті Миколи Романюка, як того вимагає законодавство, секретар заявила, що такої норми закону, яка б зобов’язувала саме в 15-денний термін скликати сесію – немає. Мовляв, у цей період потрібно надіслати клопотання до Верховної Ради щодо призначення в місті позачергових виборів.

Проте, як повідомляв на своїй сторінці у Фейсбуці активіст Михайло Шелеп, підписувати таке клопотання має право особа, яка на цей час здійснює повноваження міського голови. Призначають таку особу під час позачергової сесії, яка, як відомо, так і не відбулась. Тому пані Вусенко, будучи секретарем Луцької міськради, підписалась під клопотанням, не маючи на це повноважень.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВУСЕНКО САМОВІЛЬНО ПРИЗНАЧИЛА СЕБЕ ВИКОНУВАЧЕМ ОБОВ'ЯЗКІВ МЕРА?

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини цю інформацію підтвердив начальник юридичного відділу Олександр Рачков: «У разі дострокового припинення повноважень міського голови, рада повинна прийняти рішення про взяття до відома цього факту. З того моменту секретар ради набуває повноважень. Це вимога закону, якщо читати його послідовно, а не окремими статтями», - зазначив Рачков.



Своєю чергою, Юлія Вусенко під час брифінгу підтвердила інформацію, що як секретар ради вона дійсно підписала документ, який відправили у ВРУ.

«У Верховну Раду спрямують роз’яснення того, чому не прийняли рішення (про призначення особи, яка здійснює повноваження міського голови, - ВН) і чому рішення не додали до копії свідоцтва про смерть з супровідним листом, який був підписаний секретарем міськради», - зазначила Вусенко.

На запитання журналістів, коли відбудеться наступне сесійне засідання, Юлія Вусенко не назвала точної дати.

«Відбудеться (сесія, - ВН) найближчим часом. Інформація про проведення сесії не залежить тільки від бажання. Нам треба підлаштовуватись під розклад. А сесія відбудеться відповідно до чинного законодавства», – заявила Вусенко, відповідаючи на запитання щодо проведення 19-ої позачергової сесії.

Натомість, про чергову, 20-ту сесію, на якій, зокрема, мають прийняти земельні питання та розподілити кошти на харчування для дитсадків, не йшлося.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Баннед Показати IP 28 Лютого 2017 19:09
Дайте бабки садикам! У вас переполнение бюджета в миськой раде!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus