USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Кравчук виправдовує Кучму, бо того не вірно зрозуміли

26 Березня 2011 12:44
Екс-президент Леонід Кравчук вважає, що у справі проти екс-президента Леоніда Кучми відсутні політичні мотиви. Він також заперечує те, що Кучма міг замовити вбивство Георгія Гонгадзе. Його слова про Гонгадзе, можливо, вимовлені після випивки, могли просто неправильно зрозуміти, вважає Кравчук.

Про це він сказав у коментарі журналістам, - інформує ТСН .

"Тут політичних мотивів немає, це спроба з'ясувати істину", - сказав Кравчук.

На питання, чому справа порушена тільки зараз: "Влада хоче сказати, що перед законом всі рівні". "Знаючи Леоніда Кучму, я не можу повірити, що він міг дати наказ вбити людину", - сказав Кравчук.

"Кучма міг випити, міг закусити, бути емоційно нестриманим, він не розумів, що його слова "заткніть йому рота" підлеглі сприймали, як вказівку до дії", - додав Кравчук.

За його словами, "слова президента завжди сприймаються підлеглими однозначно". "Те, що сталося з Кучмою - це урок для всіх: президент не повинен говорити так, щоб потім не відповідати за свої слова", - вважає екс-президент.

Кравчук сказав, що за часів його президентства також були спроби записати його розмови. "Але я ніколи не говорив так, щоб мене можна було зрозуміти однозначно", - додав він.

За його словами, порушення справи проти Кучми і екс-прем'єра Юлії Тимошенко - "це новий етап криміналізації суспільства, бо криміналізація вийшла на найвищий рівень".

"Якщо не буде аргументів (для судового розгляду цих справ) то правоохоронна система знищить політичну, перетворить її з демократичної на тоталітарну", - зазначив Кравчук.

Як відомо, Леонід Кучма підозрюється в перевищенні влади - в дачі незаконних розпоряджень посадовцям МВС, які привели згодом до вбивства журналіста Георгія Гонгадзе. Відповідна стаття Кримінального кодексу передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років. Екс-президент перебуває на підписці про невиїзд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus