USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцький театр виселяють, бо він не їздить селами

23 Січня 2014 12:21
Луцький аматорський театр «ГаРмИдЕр» виселяють, бо вони не ставлять вистави в селах і продають неліцензовані квитки.

Так мотивує свої дії начальник управління культури Луцької РДА Валентина Зінчук, прощо вона й повідомила у своєму коментарі для представників ЗМІ сьогодні, 23 січня.

Нагадаємо, театр «ГаРмИдЕр» заявив про репресії з боку влади: керівника театру-студії Руслану Порицьку звільняють зі штату районного будинку культури, а театр виселяють з приміщення. Такі дії влади актори пов’язують з останньою виставою «Ау! Сказане мільйонам», сценарій якої побудований на дописах інтернет-користувачів про події 30-го листопада 2013 року, зокрема про силовий розгін Майдану «Беркутом».

Натомість Валентина Зінчук каже, що навіть не бачила цієї вистави, і називає іншу причину таких дій влади.

Мовляв, з моменту приходу на посаду, в квітні минулого року, головне її завдання – «навести порядок у галузі культури району».

«Непорядок» виявився у роботі районного будинку культури, з її слів, там є чимало фінансових порушень, пов’язаних з театром. Зокрема, квитки, які реалізує театр – неліцензовані, а надруковані в домашніх умовах. А це не відповідає нормативним документам. Крім того, театр має віддавати всю виручку за квитки, а не її частину, будинку культури. До слова, за 2013 рік театр віддав 8 тисяч гривень зі свого прибутку. А Руслана Порицька офіційно отримує зарплату з лютого минулого року.

Крім того, оскільки колектив, прикріплений до районного будинку культури, то він повинен їздити по селах і брати участь в державних святах. А вистави «ГаРмИдЕру», на думку Валентини Зінчук, – складні для сприйняття сільським глядачем.

«Обов’язок усіх колективів районного будинку культури - брати участь у всіх святах в районі. Ми повинні виїжджати в села. Колектив жодної вистави не поставив на селі. Їхні вистави надзвичайно філософські. І сільський глядач їх не зрозуміє так, як потрібно її зрозуміти. Я пропонувала ввести в репертуар виставу з якою вони могли б їздити, але до сьогодні такої вистави немає. Аналізуючи, я прийшла до висновку, що нам такої штатної одиниці в районному будинку культури непотрібно», - повідомила начальник управління культури РДА.

Вона припустила, що на громадських засадах театр зможе працювати. Утім, він має належно оформити договір на оренду приміщення. Яка це має бути сума – поки невідомо. Валентина Зінчук зазначила, що суму порахує бухгалтерія, тож, очевидно, на символічну орендну плату театру сподіватися не варто.

Крім того, за те, що комунальне майно громади луцького району попередні роки використовувалося незаконно, відповідатиме і директор будинку культури, запевнила чиновник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 48
Правда Показати IP 23 Січня 2014 12:42
Валя!!!!!!!! Ти грохнулась десь головою з перепою??????????????? В першу чергу їм ніхно не ставив такого завдання і ніхто не просив, повірте, вони б це зробили, по-друге, ЯК ЦЕ НАЧАЛЬНИК відділу культури за 9 (!!!!!) міяців жодного разу не відвідала виставу театру?!!!!! Начальник, якав лобіює інтереси своєї собутильниці й оформлює свій колектив на базі буд.к-ри, роботу якого не тільки села району, а вищезгаданий будинок культури не бачив за 9 місяців!!! Виступ Гармидера був у Підгайцях на звіті району, Підгайці - це не село ,по вашому? До речі, а де в той час, коли звітувала культура району були головні керівники району???????? Пані Зінчук, перестанньте як "кваліфікований" податківець дєрєбанити й ще одними собутильницями бугалтерами і так скромний буджет районної култури. Крапка!
колеги до Правда Показати IP 23 Січня 2014 14:49
А ми задоволені, що в районі працює такий начальник як Зінчук.
Правді Показати IP 23 Січня 2014 12:46
Це неправда...
ПРАВДА Показати IP 23 Січня 2014 12:48
Як Вам не соромно!!! Та чи Ви хоч раз поцікавились,за що вони купують костюми ,реквізити? За що їздять на фестивалі!!! А тепер ви защебетали!!! самі напихаєте свої пики за рахунок жержавних коштів!!! А хіба ж ви тямите в мистецтві, вже дістали всіх своїми "КАЦАПЄТОВКАМИ" радянського стилю...А ГАРМИДЕР - це новий подих, це емоції,це ВЕЛИКЕ МИСТЕЦТВО, але не для таких як ви,пані зінчук....
ПРАВДА Показати IP 23 Січня 2014 12:52
Хто це там написав неправда!!!! оце і все,що Ви можете сказати....фу-брехливі с****ки...ненажери))))))))
Це я до ПРАВДА Показати IP 23 Січня 2014 14:56
з таким лексиконом - тільки на базар, але і то має бути соромно!
Колишні колеги Показати IP 23 Січня 2014 12:58
Що Валю, вже "напрацювала" начальником?МОЛОДЕЦЬ У ролі "клоуна" ти гармонічніша! ПР слезам не верит!
РЕВІЗОР до Колишні колеги Показати IP 23 Січня 2014 14:48
""ПРАВДА""!!! Нецензурно висловлюється той, у кого не вистачає правдивих і ДОСТОВІРНИХ аргументів!!! ........Усі знають, що ІНТЕРНЕТ ( як і папір) витримає що завгодно!
Коллеги из Киева Показати IP 23 Січня 2014 13:29
Бред!!! ПОЛНЕЙШИЙ!!! хоть бы поинтересовалась "Мадам Зинчук" сколько стоит сделать декорацию, костюмы, и кучу прочих мелочей для спектакля. Слишком философские спектакли ставит Гармидер??? это кто сказал? Позор, Мадам Зинчук!!! ПОЗОРИЩЕ!!! а что надо? Чтоб матюков побольше и пьянки на сцене, чтоб "село" поняло? Слишком плоское мышление...Там тоже люди,о которых такие высокопоставленные Ж...ПЫ вообще ничего не знают.Всё они прекрасно понимают! не надо делать из людей идиотов! думаю, если читать посты выше, можно понять, что Мадам свой зад ни разу не донесла на спектакли, а критиковать - первая! Денег захотелось - однозначно!Много денег...Просчиталась - театр - это не бизнес, это Душа...а Душа - не продается.... Держитесь, "Гармидеровцы"....скоро этим недалеким умам придет конец!!!
театрал до Коллеги из Киева Показати IP 23 Січня 2014 14:46
Чого причепилися до тої Зінчук. Вона тільки прийшла нароботу і нічого поганого ще незробила. А де був досвідчений Цика коли продавалися квитки?
Колега, але не Ваш до Коллеги из Киева Показати IP 23 Січня 2014 15:01
Коллеги из Киева! а ви не родич "ПРАВДА" ? ги-ги... щось дуже схоже мишлення, як на мене..
Анонім до Колега, але не Ваш Показати IP 23 Січня 2014 23:39
думаю, родственники по духу!
із Бердичева до Коллеги из Киева Показати IP 23 Січня 2014 16:03
а вам що у Києві немає чим зайнятись ? на майдан! що таке гармидер у порівнянні з революцією?!
Ревізор-2 Показати IP 23 Січня 2014 14:59
А то цікаво, в державній установі продають квитки, надруковані вдома.... Сплутали актори будинок культури з власним двором? А виручка кому? Та нема проблем - будуйте декорації, шийте костюми, але через касу!!! А на рахунок собутильщиків, то значить писав той, хто там був і їм наливав... Схоже, ці відгуки - зведення рахунків з новим начальником, раз так в курсі...Значить наведення елементарного фінансового порядку - комусь як кістка в горлі. І висновок напрошується кому саме...
глядач Показати IP 23 Січня 2014 15:20
дивився виставу ,,Сенат шаленців,, і не додивився-вийшов,брєд сумашедшого і розрахований на таких самих. ДА, то вистава для ізбранних, Але тих ізбранних - менше. більшість простих людей дійсно хочуть класику, всім зрозумілу. Хай ті філософи збудують собі театр, або куплять в селі ферму яку і збираються собі, як штунди і втюхують своє високе мистецтво таким як самі.
Анонім до глядач Показати IP 23 Січня 2014 22:43
а я був на всіх виставах! це люди які творять "справжнє" мистецтво! і щоб назвати це "брєдом" треба бути дуже недалеким і в голові мати не мозок а пил! о, і я проста людина!
просто глядач до глядач Показати IP 26 Січня 2014 19:04
знаєте, а мені здається що вам і класику не під силу зрозуміти...
За наведення фінансо Показати IP 23 Січня 2014 15:27
Кілька раз був на виставах театру. Так от квитки, які видавалися завжди були з печатками відділу культури райдержадміністрації. Так в кого рильце в пушку, пані Зінчук.
ПРОКУРОР до За наведення фінансо Показати IP 23 Січня 2014 15:39
Шановний "За наведення фінансово" , ви відповідаєте за свої слова по печатку на квитках?
Збирач квитків до ПРОКУРОР Показати IP 23 Січня 2014 16:23
у мене їх є багато за різні роки з печатками відділу культури райдержадміністрації)))
відповідач до ПРОКУРОР Показати IP 24 Січня 2014 14:53
я відповідаю - всі квитки завжди були пропечатані.
ПРОКУРОР до відповідач Показати IP 25 Січня 2014 12:14
не переживайте так, не нервуйте, ваші слова взяті до уваги.
Старшой до За наведення фінансо Показати IP 23 Січня 2014 15:51
хочу і я тут попіаритися. не скажу про рильце і про пушок , а от слухайте, то на вистави гармидеру квитки не продавались, а просто видавались.шкода що я ні разу не по пішов подивитися як люди кажуть брєд нахаляву
Колишні колеги 2 Показати IP 23 Січня 2014 15:48
Валю,ану займися роботою,а не відписуй коментарі!!!!!!ти б держслужбвець!клятву давала, чи просто(.....)давала, бугагагагагагагага))))))))))))))))))))))
справжні друзі до Колишні колеги 2 Показати IP 23 Січня 2014 20:20
вибачте,у вашому телефоні западає одна кнопочка, або замість цифри 3 (натиснути два рази) ви в спішці натискаєте цифру 2 ( два рази)
уважний глядач Показати IP 23 Січня 2014 16:31
Це ж якою треба бути обмеженою і некомпетентною людиною, щоб не підготуватися до приходу журналістів!!! Можна ж зайти було на сайт Гармидера і побачити, що в переліку вистав є і українська класика - "На перші гулі" і "Мазайло", які дуже прості у своїй формі! А..... може ви знаєте, що ці вистави є і вважаєте, що і вони заскладні.... Тоді за кого ви маєте селян, за ідіотів?
неуважний глядач до уважний глядач Показати IP 23 Січня 2014 18:38
а ви так досконало знаєте сайт гармидера? то може ви і є та сама порицька, що так гарно розуміється на формах вистави? негарно позаочі ображати людей!
від імені селян Показати IP 23 Січня 2014 17:30
Справді! Я вважаю, що начальник має публічно вибачитися перед селянами. Чого вона розписується за їхній рівень? А її інтелектуальний рівень у висловлюваннях проглядається...
До речі Показати IP 23 Січня 2014 18:49
"Районність" будинку культури передбачає, що у ньому відбуваються заходи районного масштабу (чи що їх там можна проводити), і відвідувачі з району будуть на цих заходах бажаними гостями. Вистави, що показує театр можна приїхати і подивитись, оскільки для виступу потрібно не тільки місце, а й світло (чи його відсутність (є дуже мало великих приміщень без денного освітлення, розрахованих на вистави)), обладнання, відповідні умови (температура у приміщенні прийнятна для перебування без підігріву алкоголем чи рухом), звісно, якщо це не любительські "сценки". Це все потрібно розуміти. До кожного додому театру прийти неареально, це ж не телебачення. А от людині приїхати на вихідних (вистави бувають тільки у суботу-неділю) з Луцького району в Луцьк, розвіятись і завітати на виставу цілком можливо.
також до До речі Показати IP 23 Січня 2014 20:14
ви так хизуєтесь, що ставите "не любительські сценки"(ваші ж слова), то чого так "прикіпили" до районного будинку культури,який славиться справжніми гарними аматорськими колективами? вам місце на професійній сцені.
Селянин до До речі Показати IP 24 Січня 2014 09:42
Ви попробуйте з Садова приїхати, де після 18.00 на маршрутку потрапити важко. І ще є ряд відділених сіл. Якщо вони хочуть донести своє мистецтво то нехай їдуть до людей а не гріють п'яту точку в БК і заробляють гроші.
працівник культури р до До речі Показати IP 25 Січня 2014 15:51
"До речі"!, МОЖЛИВО, у театральних постановках ви спеціаліст, вибачте, але у функціях закладів у галузі культури ви дуже-дуже далекі від істини!!!!!!
Петро Ластвка Показати IP 23 Січня 2014 23:09
Шановні. Припиніть анонімно хамити один одному,це не по-украінськи. Пропоную свое посередництво для вирішення проблем,а,найголовніше,збереження театру''Гармидер''(перепрошую за можливі неточності напису автентики театру). 24.01.2014 року я готовий зустрітися в театрі ім.Т.Шевченка в своему кабінеті номер 70 з бажаючими припинити конфлікт і прийти до розумноі згоди. Моя мета- обов'язкове існування театру''Гармидер''. Всі своі сили і ресурс я згоден запропонувати для владнання конфлікту.
Це Я до Петро Ластвка Показати IP 24 Січня 2014 08:57
Дуже мудра пропозиція. Відразу видно розумну і розважливу людину, яка дійсно вболіває не тільки за свій колектив а ще й за чужий, за кожного особисто з двох сторін цієї переписки, яка власне, нічого і не вирішує. Шанування Вам, Петре Петровичу!
ХАХАХА Показати IP 24 Січня 2014 06:39
як мінімум в горохові гармидер точно був: http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%93%D0%B0%D0%A0%D0%BC%D0%98%D0%B4%D0%95%D1%80
АХАХАХ до ХАХАХА Показати IP 24 Січня 2014 08:44
як максимум, а хто боронив і в сусідньому районі гроші заробляти
селянин Показати IP 24 Січня 2014 06:53
Пані Зінчук показала не лише своє обличчя, а і обличчя сьогоднішньої влади. Невже селяни-українці такий "недальокій" народ? Це верх цинізму - приниження тих, чиї інтереси ви представляєте у владі. селяни не можуть сприйняти вистав гармидеру,..... всі решта не можуть сприйняти нових законів. ах як важко держ службовцям, який тягар вони несуть...
селянин Показати IP 24 Січня 2014 06:58
Доречі пані Зінчук, Звідки у вас такі оперативні дані, ви прям слідчий якийсь? ви б докази що Гармидер гроші собі з вистав забирає, пред"явили б! неможете? бо це все наклеп, якби це була реальна ситуація, то міліція, податківці все зробилиби до вас! Було б непогано взнати, аскільки інші колективи за рік грошей вам "віддали"?
селянин Показати IP 24 Січня 2014 07:05
доречі, а чому районна влада не організовує театральні вечори по селам? Чи можливо вони органівують, а гармидер злісно відмовляє??? Нам селянам, було б так простіше. не потрібно було б до районного будинку культури добиратись годинами.
Закон Показати IP 24 Січня 2014 07:51
Законно, це коли у зв'язку із скороченням штату, колектив, може прийняти інший керівник на добровільних засадах. А не: керівника скоротити, театр ліквідувати-вигнати! п.с. Відчувається рука Волошенюка
Читач до Закон Показати IP 24 Січня 2014 13:32
+100500
Петро Ластвка Показати IP 24 Січня 2014 23:33
Я чекав цілісінький день 24.012014 і не дочекався... Перепрошую.
йшла повз до Петро Ластвка Показати IP 25 Січня 2014 12:21
ВИБАЧТЕ їх! бачить Бог - Ви хотіли допомогти! але...висновок напрошується сам собою: "Гармидер" затіяв це лише для власного ПІАРУ і тільки!!!
Джулія до йшла повз Показати IP 25 Січня 2014 21:46
А про те,що люди важливішими речами могли бути зайняті-допомогою Майдану, наприклад-не подумали?
просто глядач до йшла повз Показати IP 26 Січня 2014 19:19
а в чому піар, коли вони лишаються на вулиці??????????????????????? це що вони самі попросили Зінчук щоб та звільнила їх керівника??????????
не просто глядач) до просто глядач Показати IP 6 Лютого 2014 21:22
та чого переживаєте - звільняють тільки Порицьку. от цікаво, а чого гармидер пішов з вну? чи звідти їх теж "ПІШЛИ"?
my_gift Показати IP 25 Січня 2014 21:47
"Гармидеру" піар-ТАКИЙ піар-точно не потрібен!
ще один селянин Показати IP 29 Січня 2014 02:25
чому це, піар потрібен завжди. тепер Гармидер стане "революційним театром", і зможе друкувати більше квиточків

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus