USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кримські татари. Підтримка мусульман і новий референдум

28 Березня 2014 15:06
Організація ісламської співпраці (OІC) висловила занепокоєння стосовно безпеки і благополуччя мусульманської кримськотатарської громади півострова. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Страждання кримських татар, яких в XX столітті вигнали з їхньої рідної кримської землі, не повинні повторитися», – йдеться в заяві ОІС, опублікованій на сайті організації.

«Для ОІС вкрай важливо, щоб їхні права на громадянство, життя, релігійну і культурну спадщину та майно були дотримані», – зазначили в організації.

Також ОІС висловила переконання, що в XXI столітті «конструктивний діалог і добросусідські відносини повинні стати нормою для членів міжнародного співтовариства».

Раніше сьогодні лідер кримськотатарського народу, народний депутат України Мустафа Джемілєв заявив, що кримські татари хочуть провести свій референдум щодо статусу Криму. Згідно з повідомленням на офіційному сайті депутата, цю позицію він має намір також озвучити на засіданні Ради безпеки ООН.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Крымчанин Показати IP 28 Березня 2014 15:28
Джамилев обиделся немного, что его в Крым не пускают..)) на самом деле смешно - референдум татар, ага..во-первых этот человек не есть лидер народа - он всего-то бывший руководитель меджлиса - а этот орган имеет весьма условный статус политически, к тому же держит под своими знаменами далеко не всех (50% - это максимум) кр.татар.. сейчас этот человек нардеп Украины.. поэтому, от него лично зависит каким образом ему вернуться на Родину. референдум в крыму был для всех - и далеко не все из них были против того, что вышло в итоге. к тому же татары получили кучу ништяков и привилегий при новом правительстве. например - 20% мест в правительстве и парламенте при 12% населения - неплохо, да? а это не прописано в законодательстве РФ, заметьте.. чтобы вы знали, никто их тут не притесняет и не собирается - даже тех, кто не голосовал и был против. тем не менее в очередях за новыми паспортами кр. татар великое множество наблюдается - сам видел лично. вот и думайте..
Анонім до Крымчанин Показати IP 28 Березня 2014 18:20
Ти шо їх заставили за поспортами іти, під дулом автомата пригнали з самого дому)
Мимферополь до Анонім Показати IP 29 Березня 2014 10:34
Татар в очереди за паспортами очень много. Сам получал-видел.
татарин до Крымчанин Показати IP 29 Березня 2014 07:02
Коли росіяни прийщли в Крим там , що була безлюдна пустеля? Навязавни свою волю і диктат коріним народам вони мають наглість заявляти,що Крим це російська земля. Пріоритетне право коріного народу навіть на самовизначення ніхто не врахував, Чиста окупація По натдуманних мотивах утиску прав російськомовних, це великий гріх для працівників ЗМІ яку плетуть цю гебельськь - путінську пропоганду. При 3 міліонах українців в Россії, тамє хоч одна українська школа, не говорячи вже про право вільно висловити свою думку. Одним словом"Хайль Путін -Гітлер" , це ми нажаль бачили і історія і господь бог це оцінить.
Крымчанин до татарин Показати IP 29 Березня 2014 14:50
75% русских в Крыму - на настоящий момент. какие еще вопросы, если большинством - подавляющим - голосов было принято такое решение. крымских татар, повторюсь, не притесняют. украинцев - тем более. во мне самом намешано столько кровей, что говорить об этом глупо.. украинцы в России так разбросаны и русифицированы, что не думаю там стоит остро вопрос о школах на укр. языке, а стоял бы - не стал бы проблемой - к чему об этом говорить? а что касается вопроса - кто на какую землю пришел.. хм, татары тоже не из воздуха там появились. если что, там и греки и византийцы, и армяне жили, не говорю уже о степных кочующих племенах - что, будем капать? живите мирно и будет вам счастье!
Марина Показати IP 8 Квітня 2014 00:12
Вот смотрю - все так хорошо, так славно. Но, почему одни татары сидят дома, а другие - поехали? Скажу. Есть крымчане, а есть тюркские татары. Они разные. Они воевали там за мечети! И здесь будут воевать! Вот увидете, будут покупать квартиры, вигонять, резать людей, как в Крыму. а если что - кричать будут: сепаратизм!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus