USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Кримський «референдум» - насмішка над демократією, - Великобританія

17 Березня 2014 09:50
Великобританія засуджує кримський референдум і розраховує , що Європейський союз у понеділок ініціює політичні та економічні кроки щодо Росії , заявив глава МЗС Британії Вільям Хейг.

«Я засуджую факт проведення референдуму, який відбувся з порушенням української Конституції і попри заклики міжнародної спільноти», - заявив Хейг.

«Ніщо в цьому референдумі не може переконати будь-кого в тому, що це є законною подією», - підкреслив міністр.

«Великобританія не визнає референдум і його результат, так само, як і більшість міжнародної спільноти. На зустрічі міністрів закордонних справ Європейського союзу в понеділок, як ми вважаємо, повинні бути вжиті заходи, які пошлють сильний сигнал Росії, що цей виклик суверенітету і територіальної цілісності України матиме наслідки в економічній і політичній сферах», - заявив Хейг.

«Більше того, будь-яка спроба Російської Федерації використовувати референдум як виправдання для анексії Криму або прийняття подальших кроків щодо української території була б неприйнятною», - підкреслив глава британського МЗС.

Назвавши референдум «насмішкою над демократією», Хейг заявив, що «закликає Росію вступити в діалог з Україною та міжнародною спільнотою для розв'язання кризи дипломатичними методами у відповідності з міжнародним правом, а не посилювати його ще більш шляхом односторонніх і провокаційних дій».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Бульба Показати IP 17 Березня 2014 10:52
1. В действующей Конституции Украины закреплен принцип прямого действия конституционных норм 2. статус и полномочия Автономной Республики Крым определяются отдельным разделом Конституции Украины - Разделом X , Статья 138 которой - "К ведению Автономной Республики Крым относится:" гласит: 2) организация и проведение местных референдумов; До сих пор все, происходящее в Крыму находится а правовом поле Украины (в отличие от постоянно происходящего в Киеве и остальных регионах Украины), поэтому, если рассматривать с правовой точки зрения - совершенно непонятны истерика и нагнетание ситуации вокруг референдума. Ну, а Статья 4 Конституции Крыма должна ОЧЕНЬ понравиться т.н. "украинскому гражданскому обществу", своей деятельностью декларирующего стремление к построению на Украине именно такого - гражданского общества: "1. Конституция Республики Крым является Основным Законом гражданского общества и государства, обладает верховенством и высшей юридической силой. Прямое действие ее норм и предписаний обеспечивается государством. 2. Законы, иные государственные акты, противоречащие Конституции Республики, не имеют юридической силы".
Анонім до Бульба Показати IP 17 Березня 2014 13:18
Вже на якомусь форумі писала. Почитайте статтю 73 Конституції України. Питання територіальної цілісності України виноситься на розгляд ВСЕУКРАЇНСЬКОГО референдуму, а не МІСЦЕВОГО. Різницю вловлюєте?
екскурсовод Показати IP 17 Березня 2014 11:18
Та вони всі тільки пізі**ть і більш нічого, Україні ніколи не допоможуть! Наші діди життя віддали в боротьбі проти німців, а тепер яценюкі-жиди даром їм віддадуть Україну!
демократ Показати IP 17 Березня 2014 11:24
Сказали великі "демократи"!:) Ви дивіться у себе під носом, а не пхайте своє рило у справи інших країн! Ото зза таких "демократів" і робиться таке в Україні!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus