USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Кучму звинуватили у замаху на Вітренко

29 Березня 2011 11:08
Майор Микола Мельниченко стверджує, що теракт проти лідерки прогресивних соціалістів Наталії Вітренко у 1999 році був організований Службою безпеки України.

Таку заяву колишній офіцер державної охорони зробив в ході інтерв'ю одному з російських телеканалів, - інформує ТСН .

За словами Мельниченка, теракт був здійснений в інтересах чинного на той момент президента і кандидата в президенти Леоніда Кучми.

"Щоб йому перемогти на президентських виборах, СБУ кидає гранату в натовп людей, і в цьому звинувачують одного з кандидатів, який є конкурентом Леоніда Кучми", - сказав екс-майор.

Мельниченко стверджує, що доказом такої версії служать його аудіозаписи.

Нагадаємо, в ході президентських виборів 1999 року в жовтні в ході зустрічі кандидата в президенти Наталії Вітренко (ПСПУ) з виборцями у Кривому Розі стався вибух гранати. Була поранена сама Вітренко і кілька десятків учасників зустрічі. Слідство висунуло обвинувачення Сергію Іванченку, який очолював криворізький штаб кандидата в президенти Олександра Мороза (СПУ).

Іванченко був засуджений на 15 років позбавлення волі і в 2004 році помилуваний указом президента Леоніда Кучми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus