USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Кирила зустрінуть протестами

26 Липня 2011 09:25
Патріарх Московський і всієї Русі Кирило 26 липня розпочинає свій триденний візит в Україну, приурочений до святкування Дня хрещення Русі.
Це вже п'ятий візит патріарха Кирила в Україну за останні два роки. Попередні супроводжувалися протистоянням між його противниками - українськими націоналістами - і прихильниками з проросійських організацій. Про це пише ТСН.
Українські націоналісти готують акції протесту і цього разу. О 13:00 біля посольства Росії в Києві Конгрес українських націоналістів проведе акцію протесту проти ідеї «руського міра», яку втілює глава РПЦ.
«Російський патріарх Кирило знову прибуває до нас зі своєю ідеєю фікс щодо побудови в Україні так званого «руського міра», в той час як морального авторитету в країні набувають саме українські церковні конфесії», - заявив виданню «КоммерсантЪ-Україна» глава секретаріату КУН Володимир Манько.
Тим часом патріарх Кирило у вівторок в Києві проведе зустріч з патріархом всія Грузії Ілією II. У середу на Володимирській гірці Кирило, Ілія II і митрополит Київський Володимир відслужать святковий молебень.
Крім того, напередодні свята Хрещення Русі в Києві пройде засідання Священного Синоду Російської православної церкви. Також в цей день запланована зустріч патріарха Кирила з ректорами вищих навчальних закладів України в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.
У четвер, в день пам'яті святого князя Володимира і свята Хрещення Русі, Кирило очолить літургію в Лаврі, покладе квіти до Вічного вогню та до пам'ятника жертвам Голодомору.
У РПЦ підкреслюють, що візит Кирила – пасторський.
Експерти вважають, що для глави РПЦ під час візиту до Києва головне – переконатися у незмінності позицій як ієрархів Української церкви, так і української влади.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Проректор Показати IP 26 Липня 2011 09:55
"Також в цей день запланована зустріч патріарха Кирила з ректорами вищих навчальних закладів України в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка." А ректори тут до чого...?
Леник-Оленятко Показати IP 26 Липня 2011 11:27
щоб студентів агітував приходити в церкви Московського патріархату... от навіщо патріарху чужої держави пертися в Україну, скільки вже можна вивозити мішки грошей з нашої країни?...
Реаліст Показати IP 26 Липня 2011 12:43
Він, як татарин. Якого х...я їхати до нас? Самі розберемось. Нечисть!!!
Українець Показати IP 26 Липня 2011 12:54
Люба Леник-Оленетко,хіба це так робиться?! Наш Кририло - це православний патріарх визнаний всіма церквами світу, обраний канонічною православною церквою. В тому числі патріарх Московський та всії Руси є найближчим до нашої батьківщини у єдиній істинній правосланій вірі.
M до Українець Показати IP 26 Липня 2011 16:28
Якщо копнути історію, то виявиться, що московська церква не є канонічною. Вона насильницько здобула право називатись православною в грецького єпископа, якого Іван Грізний тримав місяцями в тюрмі, доки той не висвятив в єпископи одного з бороданів царя.
Exaboto до M Показати IP 27 Липня 2011 10:41
якщо копнути історію, то ви б жахнулися. "якого Іван Грізний тримав місяцями в тюрмі, доки той не висвятив в єпископи одного з бороданів царя." - розумієте про що я ??
Exaboto Показати IP 26 Липня 2011 13:09
"єдиній істинній правосланій вірі" - ото насмішили :))
Леник-Оленятко Показати IP 26 Липня 2011 15:05
Любий Українець,може він і Ваш Кирило, але точно не Наш, тим більше не мій, і не український, хай сидить у своїй Московії і там править, нема чого приїжджати в Україну і прочищати людям мізки по 100 раз на рік, я хочу, щоб в Україні була українська церква... не забувай, що князь Володимир у 988 році охрестив Русь, але Київську Русь, коли ще Росії і в задумках не було... тому не варто приписувати собі чужі заслуги і говорити про "єдину істинну православну віру" на чолі з Московським патріархом...
M до Леник-Оленятко Показати IP 26 Липня 2011 16:29
Підтримую
Exaboto до Леник-Оленятко Показати IP 27 Липня 2011 10:42
освятив?????? по коліна в крові наші предки тоді стояли. Бажаю вам перегризти один-одного.
M Показати IP 26 Липня 2011 16:32
Ці візити, а також купа розклеєних оголошень по під'їздах про поїздки в такі місця, як Почаїв і т.п. - це реклама для потенційних клієнтів. Церква рекламує свої супермаркети з іконками, свічками, маслом, водою і старцями, бо це їх бізнес. Православна церква, без різниці, чи то КП, чи МП - це бізнес структури. Це корпорації із своєю ієрархією, порядками і т.д.
я Показати IP 26 Липня 2011 21:40
Скільки ж вас бісноватих націоналюг розвелось.Всіх в Почаїв на відчитку.
Exaboto до я Показати IP 27 Липня 2011 10:45
нєєєт уж, краще зразу здохнути. нє дочекаєтесь :)))
M до я Показати IP 27 Липня 2011 12:52
Треба вірити Живому Богу, а не поклонятись картинкам на стінах і по почаєвам роз'їжджати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus