USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Лондон: Британія вийде з ЄС 31 жовтня попри прохання про відстрочку

20 Жовтня 2019 15:59
Велика Британія залишить Європейський союз 31 жовтня попри лист-прохання про відтермінування Brexit, до якого прем’єр-міністра Бориса Джонсона змусили його опоненти.

Про це заявляють у британському уряді, повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Reuters.

«Ми збираємося вийти 31 жовтня. У нас є засоби і можливість зробити це», – сказав Майкл Гоув, міністр, який відповідає за підготовку до Brexit без угоди.

«Цей лист був відправлений, тому що парламент вимагав його відправки ... але парламент не може змінити думку прем’єр-міністра, парламент не може змінити політику або рішучість уряду», – підкреслив він.

Раніше Джонсон відправив три листи президенту Європейської ради Дональду Туску.

По-перше, коротку супровідну записку від британського посла в ЄС, де пояснюється, що уряд просто дотримується закону; по-друге, непідписану копію тексту, який закон, відомий як закон Бенна, змусив його написати; і третій лист, в якому Джонсон сказав, що не хоче відстрочки Brexit.

Туск сказав, що отримав прохання Джонсона.

«Тепер я почну консультуватися з лідерами ЄС про те, як реагувати», – сказав він.

Своєю чергою, президент Франції Еммануель Макрон сказав Джонсону, що Париж потребує швидкого роз’яснення ситуації після суботнього голосування за поправку про те, що угода з ЄС не буде затверджена до тих пір, поки Палата громад не прийме всі закони, необхідні для виходу з ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Путін Показати IP 20 Жовтня 2019 16:21
Це буде національним святом в Росії

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus