USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучани голосують на дільниці, яка не опалюється

25 Жовтня 2015 13:59
Члени ДВК № 071091 у Луцьку змушені працювати в приміщенні, яке не опалюється. У великій дільниці, де, згідно зі списками зареєстровано більше 2 тисяч виборців, холодні батареї. Тож члени ДВК змушені були принести камін. Тим більше, згідно з новим законодавством, підрахунок виборців на дільницях може тривати до ранку. Окрім того, члени дільничої комісії кажуть, що цього року на місцевих виборах – дуже низька явка виборців.

На дільниці № 071091 зареєстровано 2426 виборців, 9 з них голосуватимуть за місцем перебування. Голова ДВК Аліна Жиліна повідомила, що дільниця розпочала роботу вчасно, без проблем і без порушень.

Крім того, тут готуються до непростого вечора: зважаючи на кількість виборців, підрахунок голосів може зайняти чимало часу. Тим паче, цього року, згідно зі змінами законодавства, підрахунок має вести один член ДВК.
«Я розумію, що треба дотримуватися букви закону, але якщо проголосує більше 60% виборців, то доведеться колегіально вносити корективи у підрахунок голосів. Бо одна людина рахуватиме до ранку. Якщо в мене проголосує 2 тисячі лучан, то як одна людина фізично зможе перерахувати і розкласти по партіях бюлетені. Той, хто це приймав – ймовірно, жодного разу не був на дільниці. Коли це - спецдільниця, то можна гратися, як вони в інформаційних роликах показують. А коли ти сидиш до 6 години ранку, і заповнюєш всі протоколи, то для чого мені 18 членів дільниці, якщо один буде рахувати», - каже голова ДВК.

Однак на дільниці налаштовані швидко порахувати голоси. Крім того, члени ДВК відзначають невисокий відсоток явки виборців цього року. Для Аліни Жиліної це вже четверті вибори як члена ДВК. Так, порівнюючи попередні волевиявлення, можна говорити, що цьогоріч явка буде значно нижчою. Більш того, не виключено, що на дільниці прийде близько половини виборців міста.
«Порівняно з президентськими виборами, ці вибори - це небо і земля. Тоді людей було дуже багато, ми відкрили дільницю о 8 годині і в нас була черга за дверима - чоловік 30. Явка була порядка 80%. Такої активності не буде на місцевих виборах. Не довіряють люди нашим депутатам, очевидно, не заслужили. Хоча, звичайно, місцеві вибори - це важливіше. Але якби депутати робили свою роботу потягом всієї каденції, а не за півроку до виборів – було б по-іншому. А так люди вірять собі, а не депутатам», - пояснює Аліна Жиліна.
Окрім того, як вона повідомила, приміщення, в якому розташована ДВК , а це – приміщення Луцького коледжу рекреаційних технологій і права на вулиці Карбишева, 2а, не повною мірою пристосоване. Адже приміщення не опалюється.

«Людям сидіти тут до вечора, а потім ще до ранку рахувати. Депутати мали першою чергою потурбуватися, щоб приміщення опалювалося», - обурюється голова ДВК. Зрештою, аби не замерзнути, члени ДВК мусили принесли з дому камін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 25 Жовтня 2015 14:10
Не опалюється- то так у більшості приміщень в Луцьку , при чому тут депутати місцеві. На вулиці +12С , а якими грішми за тепло розраховуватись. Одягайтесь тепліше і нема чого скиглити.
анонім-2 до Анонім Показати IP 27 Жовтня 2015 11:11
Це ж навчальний заклад. Це ж коледж хваленого ККадеміка Карпюка Р.- головного Батьківщинівця. Про яке якісне навчання можна говорити, коли діти думають як зігрітись. А він розповідає що в нього все добре. А директор коледжу у депутати облради пхається від Батьківщини. Ось вам і правда.
До аноніма Показати IP 25 Жовтня 2015 19:00
Вас потрібно туда посадити
До аноніма Показати IP 25 Жовтня 2015 19:00
Вас потрібно туда посадити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus