USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Лучани написали лист-протест уряду України

13 Грудня 2013 12:34
Марафон листів на захист осіб, чиї права були порушені відбувся і в Луцьку. Учень, студент, учитель, пенсіонер – усі охочі могли написати свій лист-звернення до уряду України, повідомили організатори заходу.

Метою проекту є вплив на уряди країн, де серед в’язнів опиняються ті, кого помилково чи несправедливо ув'язнили, затримали без суду і слідства; ті, хто зник безвісти, чи був вимушений переселитись в місця, де стикається з неприйнятними умовами для життя. Суть акції полягає у масовому написанні листів-звернень зі всіх континентів на адреси урядів цих держав.

Зі слів організаторів, цьогоріч луцька молодь написала 350 таких листів.

У Луцьку проект реалізовували за підтримки СГО «Молодіжна платформа». У зв’язку з подіями, що відбуваються в Україні, до Марафону додали нову Петицію з вимогою розслідувати застосування сили проти мирних протестувальників Євромайдану. Листи писали на Театральному майдані в обласному центрі.

Довідка: перший Марафон написання листів у Amnesty International відбувся 11 років тому в Польщі після того, як координатор місцевої групи у Варшаві зустрів дівчину, яка описала йому, як вона організувала в Африці 24‑годинний захід з написання листів-протестів урядам. Група вирішила писати листи протягом 24 годин, а потім підрахувати, скільки листів буде написано. Вони поширили ідею серед інших польських груп, і врешті-решт вона об'єднала активістів у всій країні. Вони поділилися ідеєю з іншими офісами Amnesty у всьому світі і так акція стала глобальною. Марафон написання листів розпочався.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus