USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Лучани побували на іменинах грузинського Горі. ФОТО

12 Жовтня 2011 10:20
На початку жовтня відзначило свої іменини місто Горі (Грузія), яке є побратимом Луцька, на якому побували представники луцької влади – депутат Луцької міської ради, голова бюджетної комісії міської ради Олег Чернецький та член виконкому Луцької міської ради, депутат Волинської обласної ради, голова постійної депутатської комісії обласної ради з питань міжнародного співробітництва Євген Мельник.

Побратимами ці міста стали у 2008 році – в період, коли грузинське місто було в руїнах внаслідок бомбардувань російськими військами.

Окрім зустрічей із представниками влади, участі в урочистих та святкових заходах, лучани переймали й позитивний досвід роботи грузинських колег, зокрема у сфері місцевого самоврядування.

Особливу увагу депутата Луцької міської ради Олега Чернецького привернув один зі способів подолання корупції та зловживань у діяльності правоохоронних органів. Прозорість у їх роботі у прямому значенні забезпечується тим, що всі приміщення збудовані з прозорого скла, тож кожен бажаючий може безперешкодно бачити, чим займається слуга народу на своєму робочому місці.

«Було би досить цікаво перемістити всіх наших посадових осіб, не лише правоохоронців, у приміщення з прозорими стінами – цікавий би серіал вийшов», – каже Олег Станіславович.

Привернули увагу лучан і своєрідні, вже історичні пам’ятки подій, які мали місце у 2008 році під час Грузино-Російської війни. Так, стіна однієї будівлі, яку вирішили не ремонтувати, всіяна слідами від осколків внаслідок застосування заборонених в усьому світі касетних бомб.

«Грузинський народ цим самим показує, що не страждає на політичний склероз. Історична пам'ять у них не є короткою. Вони шанують пам'ять своїх предків, вшановують національних героїв і добре пам’ятають, хто для них є загарбниками та окупантами. Багатьом нашим співвітчизникам слід було б цьому у них повчитися», – вважає Євген Мельник.

























Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Alchak Показати IP 12 Жовтня 2011 22:53
Дуже символічний побратим у Луцька-батькивщина Сосо Джугашвілі. А Чернецькому варто нагадати що самий дійовий спосіб боротьби з корупцієй вже давно винайшов "батько всіх народів" -Сталін. Хоча, зауважу- Олежек Чернецький гарно зайняв місце Главацького на арені цірку абсурду-Луцькой міськраді

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus