USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Луценка хочуть годувати примусово, – дружина

10 Травня 2011 15:13
Стан здоров’я екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка постійно погіршується.
Про це дружина екс-міністра Ірина Луценко заявила журналістам після відвідання свого чоловіка в Лук’янівському СІЗО. Про це інформує ТСН.

Луценко повідомила, що наразі вага її чоловіка становить 85,5 кілограма, за час голодування він втратив 20 кілограмів.

«Очевидна інтоксикація організму. Повністю всі токсини, які в організмі зараз, він же нічого не їсть, п’є тільки чисту воду, повністю висипають. Всі ці токсини вже на обличчі. Лікарі рекомендували йому крапельниці, амінокислоти, тому що вони визнали, що в нього дійсно серйозні проблеми з серцем. Вони визнали за тими аналізами, які я надала. І за загальним аналізом крові», – сказала Луценко.

Вона зазначила, що у чоловіка цукровий діабет другого типу. «Фактично, у нього в дуже поганому стані внутрішні органи – печінка, підшлункова, нирки, надниркові», – сказала Ірина Луценко.

При цьому вона підкреслила, що лікарі рекомендували Юрію Луценку не пити багато води, оскільки можуть відмовити надниркові.

Крім того, дружина повідомила, що керівництво СІЗО звернулося в Генеральну прокуратуру з проханням дозволити примусове годування Луценка. Вона також припустила, що з подібним проханням СІЗО звернулося й до Печерського районного суду Києва.

За словами Ірини Луценко, у випадку, якщо до її чоловіка буде застосовано примусове годування, для цього використовуватимуться різні пристосування.
«До цих пір прокуратура розуміє, що це вже фактично тортури, і люди, які будуть його у такий спосіб годувати, надягатимуть маски, як колись у середньовіччі, – відмовляється давати такий дозвіл. Тому викидається в пресу інформація, що його здоров’я стабільне», – підкреслила вона.
Як відомо, 22 квітня колишній міністр внутрішніх справ Луценко оголосив про початок безстрокового голодування на знак протесту проти рішення апеляційного суду про продовження терміну утримання його під вартою.
Суд аргументував таке рішення тим, що Луценко і його адвокати спеціально зволікають з ознайомлення з матеріалами справи.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus