USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луценко заявив, що подасть у відставку з початком роботи ВР нового скикання

6 Серпня 2019 21:27
Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що подасть у відставку з посади, коли Верховна Рада 9 скликання розпочне роботу.

«Щойно новий парламент збереться, я подам заяву про відставку», – заявив Луценко в ефірі «Радіо НВ» 6 серпня.

Генеральний прокурор України призначається на посаду і звільняється президентом України за згодою Верховної Ради. Парламент може висловити недовіру генпрокурору, що спричинить його відставку з посади.

З травня 2016 року цю посаду обіймає Луценко.

11 червня в Верховній Раді зареєстровано проект постанови (№ 10380) про надання згоди парламенту на звільнення президентом Луценка з посади генпрокурора. Документ визначено президентом як невідкладний.

23 липня президент України Володимир Зеленський повідомив, що заступник глави Офісу президента Руслан Рябошапка розглядається як один з кандидатів на посаду генпрокурора України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus