USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцького солдата, який повернувся з Криму, побили в дорозі

3 Квітня 2014 14:32
Лучанин Вадим повернувся додому з заблокованої частини в Перевальному. Якщо раніше він щиро хотів пов’язати своє життя з армією, то зараз і чути про це не хоче, - пише «Сім’я і дім».

Повернувся хлопець весь у синцях, розповідає мама солдата Вікторія. У Мелітополі він вийшов на перон придбати щось поїсти і звернувся до продавчині українською. Одразу ж з’явилися хлопці в камуфляжі і кричали: «бандера». Били втрьох.

Хлопець каже, що всі новини з Криму дізнавався з маминих дзвінків. Доступу до ЗМІ не мали, а керівництво мовчало. Спати доводилося на брудних матрацах, у формі, в чоботях, бушлатах, з автоматами.

Через три тижні хлопців поставили перед вибором: прийняти російську присягу або звільнитися. Кожен другий волів залишитися: їхні родини живуть у Криму, керівництво української армії не гарантувало нікому працевлаштування і не йшли на контакт з солдатами.

«Половина солдатів – у російській формі, друга – в українській. Воювати? Проти кого? Наших 800, а їхніх 5 тисяч стоїть, їх, як курчат, перестріляли б. Російські солдати мали таку зброю та захист, а наші мали вигляд хлопчаків з рогатками», - розповідає про синову службу Вікторія.

Командир частини, де служив Вадим двічі відмовлявся відповідати по телефону, посилаючись на зайнятість. Особові справи видали хлопцям на руки і не відправили у військкомат. Тобто в частині їх немає, а тут не знають, що він повернувся. Якби щось сталося б у дорозі – ніхто не шукав би.

Хлопець сам придбав собі квиток і безперешкодно вийшов з частини з речами, поки тим, хто вирішив зостатися, видавали нову російську форму. А на квиток довелося позичати, бо картки виявилися заблокованими, їх і досі не можна розблокувати в місцевому відділенні банку.

Вадим розповідає, що напередодні березневих подій, 1 січня весь батальйон відправили у примусову відпустку, наперед за 2014-й. Хоча місяць до того вони повернулися з відпустки. Мотивували це все навчанням. Утім, кому й навіщо знадобилося залишати порожню частину двічі за три місяці – невідомо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
Географ_глобус_пропи Показати IP 3 Квітня 2014 14:44
А Мелітополь то не в Криму...І якщо НА ТЕРИТОРІЇ МАТЕРИКОВОЇ УКРАЇНИ хлопця побили за українську мову... ТО ДАВАЙТЕ ВВЕДЕМО ДРУГУ ДЕРЖАВНУ!
дивна логіка. до Географ_глобус_пропи Показати IP 3 Квітня 2014 15:00
А може ДАВАЙТЕ В ЛУЦЬКУ БИТИ ЗА РОСІЙСЬКУ. Тоді і в Мелітополі подумають, бити чи не бити.
Боголюбы до дивна логіка. Показати IP 3 Квітня 2014 15:08
В Мелитополе об этом думать не будут так как те кто бил видать с мозгами не дружат.
I шо? до Географ_глобус_пропи Показати IP 3 Квітня 2014 15:17
Введемо другу державну, хлопець поїде в Мелітополь, заговорить українською мовою, знов скажуть бандера і поб'ють! Що далі? Введемо французьку?
Лучанин Показати IP 3 Квітня 2014 15:02
Не люблю я цi оповiдки про пограбування й побиття в дорозi... В 1995-му помер мiй дядько на Сумщинi й його син вирiшив одразу повернутись з Далекого Сходу Росii де служив з радянських часiв контрактником-прапорщиком. Приiхав, розказував що напоiли в вагонi й пограбували... Потiм тiтка стиха казала, що то не так було. Втiк вiн звiдти, залишивши дружину (з Керчi) й маленьку дочку самих. Займався там ще й якимсь бiзнесом. Темна справа. Але оповiдки про проблеми в дорозi часто-густо це виправдання якихось своiх грiшкiв.
Дід до Лучанин Показати IP 3 Квітня 2014 15:21
Підтримую. Не всьому, що говорять варто довіряти. На та дав Бог нам інтелект))
Дід Показати IP 3 Квітня 2014 15:18
Це означає, що СБУ і Міліція в Запоріжжі не виконує свої обов'язки. Я думаю, вже всім стало зрозуміло що потрібно захищати українську мову, а не російську
Географ_глобус_пропи до Дід Показати IP 3 Квітня 2014 15:41
Єдина людина, яка зрозуміла месидж.
патріот до Дід Показати IP 3 Квітня 2014 16:14
Да що ви кажете? Недавно був свідком у маршрутці: молодий хлопець по російськи звернувся до водія про зупинку, а той йому у відповідь - а що москалі тут забули, а дві, нормальні на вигляд жінки, додали, щоб з нього ще плату більшу брали якщо москальською говорить! То як вам таке? То тільки високі гасла, коли дурниць нароблять, як Тягнибок і коли трохи мізки включать, то починають у багатонаціональних "патріотів" грати, а у самих у душі...!!! Багато разів зтикався, коли людина у громадському місті у Луцьку говорила російською - на неї косо дивились! Гарний приклад показуєте...:(
Я до патріот Показати IP 3 Квітня 2014 17:29
І правильно! Сюсюкались, сюсюкались демократично- ліберально з всяким тупоголовим бидлом, яке народилось, виросло і все життя прожило в Україні, а мову українську вивчити не здатне і досюсюкались - "гнобіте нас мовой" "фашисти-бандери", "рассея-рассея". Млять, як же я зараз їх всіх ненавиджу, бо дістали, недоумки!!!!!!!!!!!!!!!!! (починайте пускати ліберальні соплі і кидати оскаженіло капці) При мені, колись кацапка, яка одружилась з українцем і прожила в Луцьку десять років,народила тут двох дітей, читаючи інструкцію на коробочці з трав"яним чаєм, написану по українськи, презирливо скривила писок і видала "язик для дєбілов" - от в якій країні за таке харю б не натовкли?Тільки в Україні так можна. Як виявилось, вони не розуміють добра і толерантності, розуміють тільки тоді, коли по харі. Отже мова в Україні повинна бути одна - українська. У всіх в кого мізків не вистачає її вивчити - до чорта в рассєю, або в крим.
патріот до Я Показати IP 3 Квітня 2014 18:06
От із-за таких і не буде Україна НІКОЛИ цілою країною і завжди її буде ковбасити!!! Може ви підете на Схід землі відвойовувати у тих хто там все життя жив і говорить по російською?:) Ну то і отримаєте у відповідь, а в Україні ніколи не буде тихо і затишно бо на Заході так думають і вчиняють з людьми, а на Сході по іншому!!!:(
Я до патріот Показати IP 4 Квітня 2014 10:16
Та , капець, от весь це й час , за всіх президентів і прем"єрів ,лягали, лягали і під схід, і під південь, раком і боком ставали - а в результаті, що? Була Україна цілою, не ковбасило її? Та зараз багато хто і в Україні і закордоном говорять, що саме це попустительство двадцятилітнє, та русифікація і призвело до того, що маємо. Бо поки наша влада соплі жувала, та ж росія займалась ідеологічним вихованням своїх ггромадян, ще й українських не забувала, і куди там ще методам СССР, набагато ефективнішими діяли, що й дало зараз свої плоди. Що вже говорити про схід та південь, коли он і на Волині, як виявляється "умних" "пално" - говорити по російськи - харашо, відстоювати українську - нацик і фашист. Да тьфу, дебіли, більш слів нема.
українка до Я Показати IP 3 Квітня 2014 18:09
Насильно вчити? А ти англійця, якій прожив тут 5 років і ні слова не говорить, теж будеш лупцювати? Да ти нацик і фашист!!! От такі і розколюють країну!!!
Я до українка Показати IP 4 Квітня 2014 10:04
Та ти шо! То значить англієць живе тут і всі п"ять років на вулиці, в транспорті, в громадських закладах розмовляє виключно англійською?а ви всі йому дружно у відповідь - "ай ем спік інглиш вері гуд" і всі, на чистіший англійській,прекрасно одне одного розумієте. Та й п"ять років прожити, то не те що народитись тут, вирости і щодня українську мову чути. Нічого складного тут нема , просто бидло не хоче, а такі як ти під них лягають. Ах-ах насильно вчити, нагадати про тотальну русифікацію, навіть в західних областях, нагадати, як впарювали , що "рускій - язик межнаціонального общненія" ?і нічого ніхто не вмер, всі вивчили. Весь світ тоді нацики і фашисти, бо в будь-якій країні, корінні жителі чи приїзджі мусять знати мову тієї країни, в якій живуть. Нацики і фашисти -це те бидло, яке шматує українські прапори, паспорти, гнобить українську мову. А розкололи країну і довели українську націю, на своїй же землі до крайнього ступеня приниження, якраз такі соплежуї , як ти.
Azaz до українка Показати IP 5 Квітня 2014 02:44
Я бачила німця, який за 2 місяці проживання в Україні повністю вивчив українську. Ніхто його не заставляв. Мову знати потрібно всім. Щось я знаю російську і українську, а деякі росіяни за 30 років життя в Україні не здатні опанувати мови.
віктор до патріот Показати IP 3 Квітня 2014 19:14
косо дивились- але ж не били
мирумир до віктор Показати IP 3 Квітня 2014 21:03
А був-би там "віктор" разом з "Я" то точно б били! Після таких висловлювань - з вами все зрозуміло, що ви за фрукти! На Сході за федералізм треба за грати, а вас за фашизм!!!
Своя правда до патріот Показати IP 3 Квітня 2014 21:32
Так в маршрутці давно ніхно не просить про зупинку. Для цього є кнопки. А свідок "Єгови" блукає в бібліотеках.
Юрист до патріот Показати IP 4 Квітня 2014 11:06
Москалі - це вороги і їздити в одному трансторті з українцями це просто неможливо! Пішки нехай ходять,поки-що.
Анонім Показати IP 3 Квітня 2014 15:47
Вранье все это
татарин Показати IP 3 Квітня 2014 19:15
НЕгайно вводити дві державни мови - це зниме усі проблеми включаючи сепаратизм та федералізацію... ПРичому у всіх регіонах Вкраїни...
ага до татарин Показати IP 3 Квітня 2014 20:10
і все шо дальше ваш Володя скаже.кожний день.за то він оставить нас на потом.як білорусів...а пока треба вчитись раком стояти?
Волинянка Показати IP 4 Квітня 2014 14:09
В Україні має бути одна державна мова - українська. А розколу України сприяли оті походеньки в масках зі зброєю містом ПС, "санкції" до Башкаленка і т.д.
Позитивчик Показати IP 4 Квітня 2014 14:36
Добре, що живий дістався додому. А синці до весілля заживуть :-)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus