USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькрада згадала про Харківські угоди

28 Квітня 2011 11:23
Депутати Луцької міської ради вимагають денонсації Харківських угод, що були укладені у квітні 2010 року між Російською федерацією та Україною.

Відповідне звернення за пропозицією депутата Андрія Козюри підтримало 36 обранців.

Нагадаємо, що угоди дозволяють розміщення Чорноморського флоту Росії на території України до 2042 року.

Звернення адресоване Президенту України Віктору Януковичу та голові Верховної Ради України Володимирові Литвину.

«Цей договір з Російською федерацією суперечить інтересам України, створює загрози для національно ї безпеки, завдає збитки українській економіці. Він має бути неминуче скасований», - йдеться у зверненні.

«Харківські угоди суперечать статті 17 Конституції України та були прийняті Верховною радою з порушенням встановленого законом регламентом . Вони створили ганебний прецедент торгівлі національною територію в обмін на так звані «економічні поступки». Домовленості з Москвою вкотре виявилися пустопорожніми», - йдеться у тексті документу.

«Росія систематично порушує договірні умови тимчасового перебування свого флоту на українській території. Дотепер не украдено жодного договору оренди на об’єкти, які використовує російський флот. Усупереч рішенню судів – окуповані українські маяки. Забруднення російськими флотом акваторії кримського побережжя та склали вибухонебезпечних матеріалів несуть пряму загрозу для життя українських громадян», - йдеться у звернені.

Окрім цього, у документі зазначено, що Україна втрачає мільярди за використання тисячі гектарів без справедливої орендної плати. Не виконаними залишаються й обіцянки, що харківські угоди посприяють вигідним для населення тарифам на газ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Коля Показати IP 28 Квітня 2011 12:08
Дотепер не украдено жодного договору оренди склали вибухонебезпечних матеріалів
Гуцул Показати IP 28 Квітня 2011 12:12
Путіна в топку!
правдоруб Показати IP 28 Квітня 2011 13:14
трутням,які називаються депутатами Луцької міської ради, більше немає чим зайнятися крім як переглядом харківських угод,прапорами,памятниками Бандері і т.п. Все в місті на європейському рівні-відремонтовані дороги,дахи будинків,шкіл,садочків,інженерні мережі в повному порядку і т.п.,знайшли кошти на погашення боргів. Чи може для вирішення цих проблемних питань потрібні мізки, а для тих питань які вони вирішують тільки язики.
хорвaт до правдоруб Показати IP 28 Квітня 2011 14:32
ти нe прaвдоруб,a губошльоп.
Лучанин Показати IP 28 Квітня 2011 23:10
Питання депутанам Луцької міської зради: В вас вистачить коштів (власних, а не державних) щоб покрити різницю в ціні на газ лучанам в разі денонсації цих угод. Що доброго для міста Луцька принесе ця денонасція?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus