USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Литва включила Білорусь у список загроз безпеці країни

11 Лютого 2019 20:11
Департамент державної безпеки Литви опублікував звіт, в якому Білорусь поряд з Росією і Китаєм названа загрозою національній безпеці.

Відзначається, що Білорусь потрапила в список як найважливіший союзник Кремля, повідомляє Delfi.

За даними литовських спецслужб, Білорусь співпрацює з Росією у всіх сферах. Це стосується військової, економічної, політичної сфер, у той час, як розвідки двох країн працюють у тісній взаємодії і вербують громадян країн Заходу, що прибувають до Росії або Білорусі.

Також наголошується, що Росія прагне поставити процеси в Білорусі під все більший контроль. На думку Литви, Росія розглядає Білорусь як «буферну державу», плацдарм для бойових дій в разі конфлікту із Заходом/НАТО, як прикордонну країну, за допомогою якої Москва може надавати свій вплив у регіоні.

Інший момент, якого торкнуться окремо, це проект Білоруської АЕС. Він охарактеризований як «такий, що не відповідає стандартам ядерної безпеки, комерційно необґрунтований, підтримуваний російськими грошима і технологіями, мета якого – посилити позиції Росії в регіоні».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus