USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Манія переслідування і параноя: чим луцькі політики заробляють собі рейтинг

10 Березня 2017 17:30
Декілька фотографій луцьких політиків та журналістів, які зробив позаштатний дописувач Інформаційного агентства Волинські Новини, спричинили чималий резонанс. Дійшло до ледь не шпигунських пристрастей: політики налякані і кажуть, що за ними, буцімто, стежать, в зв’язку з чим вони поскаржились в поліцію. З чим пов’язана така бурхлива реакція на безневинні фото – невідомо.

У відповідь на матеріал Інформаційного агентства Волинські Новини «Луцьк засинає, прокидається мафія», в якому опублікували фото зустрічі в громадських місцях секретаря Луцької міської ради Юлії Вусенко з нардепом Ігорем Лапіним, а депутата – з головним редактором видання «ВолиньPost» Анатолієм Котлюком за його авторства з’явилась стаття під назвою «Відеокамери, фото і стеження: «політика» по-луцьки», у якій йдеться про те, що, буцімто, за головними героями статті слідкували два автомобілі.


Зокрема, на камері відеозапису, яке опублікувало видання, видно, що до одного з автомобілів на парковці міськради підходять Ігор Лапін і Юлія Вусенко та розмовляють. Зауважимо, що автомобіль знаходився на цьому місці ще до того, як там почалась розмова, а все дійство відбувалось у публічному місці. У публікації видання «ВолиньPost» ці події називають шпигунством та закидають «посягання на приватність».

Проте, такі дії «шпигунів» виглядають, як мінімум, дивно: якби хтось і мав би намір слідкувати, то не робив би цього прямо під камерами міської ради. На відео ми бачимо, що дійові особи самі підходять до автомобіля, з якого, ніби-то, їх фотографували. Дивне співпадіння – «об’єкти спостереження» самі прийшли до «шпигунів».

Що стосується другого відеозапису, то на ньому в порожню точку вказує стрілка, за якою, ніби, стоїть перший заступник міського голови Тарас Яковлев. Журналісти видання переконують, що і його таємничі незнайомці фотографували. Проте жодних доказів цьому немає – ні фото, ні навіть відео з камер спостережень, на якому стрілка вказує на порожнє місце на дорозі.


У Юлії Вусенко та Ігоря Лапіна, вочевидь, розвинулась манія переслідування (іншого пояснення наступним діям немає). Вони звернулись до правоохоронців, які зреагували, треба віддати поліції належне, миттєво – обшукали автомобілі людей, які знаходились на парковці, так нічого і не знайшовши. При цьому, задаємось питанням, хто саме викликав правоохоронців, чи мали вони обов’язковий в таких випадках дозвіл суду, чи зафіксований обшук в протоколі, відповідно до процедури. Відповіді на ці запитання ми, сподіваємось, отримаємо у правоохоронців.

Та й що вони там очікували побачити: людей в капелюхах і в темних окулярах, шпигунські пристрої, ядерну зброю? Невідомо. Проте, факт залишається фактом - даних осіб тут же відпустили.

Залишається лише подякувати правоохоронцям, які так сумлінно виконують свої обов’язки. І побажати, аби вони так само оперативно працювали над резонансними справами щодо злому кабінету ректора ЛНТУ Петра Савчука, чи то стрілянини, яку серед міста зчинив п’яний член атестаційної комісії Віктора Вальчука, які затягуються місяцями.

Анатолій Котлюк пише, що білий автомобіль марки Skoda, схожий на той, що стояв на парковці Луцької міської ради, він бачив влітку поблизу редакції видання «Волинське агентство розслідувань», на яке, відповідно до карти медіавласності, впливає нардеп Лапін.

«Такі методи політичної боротьби є порушенням одного з основоположних прав людини на приватність», - пише Анатолій Котлюк, не пояснюючи, яким чином було порушене право на приватність осіб, яких сфотографували серед білого дня в публічному місці.

Натомість сам розповідає, що білий автомобіль марки Skoda, схожий на той, що стояв на парковці Луцької міської ради, він з колегами сфотографував поблизу редакції видання «Волинське агентство розслідувань». Чи не суперечить сам собі журналіст, коли звинувачує інших в порушенні приватності, в той час, коли тими ж методами користуються його колеги? Адже на фото видно лише легковик, який стоїть поруч з іншими автомобілями – без біноклів, підозрілих людей чи супутникових тарілок. Виникає питання, хто за ким стежив?

***

Безперечно, нам приємна увага політиків, які так бурхливо відреагували на декілька фото з публічних місць, яке опублікувало ІА «Волинські Новини». Фото схожого змісту ледь не щодня з’являються у всеукраїнських та світових медіа, і кому, як не обранцям громади, знати про те, що йдучи в політику, вони мають бути готові до дещо більшої уваги з боку пересічних громадян. Проте дивує така бурхлива реакція і намагання обставити це як епізод зі шпигунського бойовика. Сподіваємось, це не пов’язано з тим, що вищезгаданим особам є що приховувати від виборців, які їх обирали.

Наостанок хочемо зауважити, що сучасних технологій та приладів, які будь-хто бажаючий може замовити в мережі, достатньо для того, аби слідкувати за людиною чи прослуховувати її так, що цього ніхто не помітить. І якби хтось це дійсно мав би на меті, то так і зробив би. А не паркувався би серед білого дня на велелюдній парковці під камерами міської ради.

Проте, журналісти видання користуються виключно законними інструментами збору інформації, а фотографування посадовця в робочий час (обідня пора понеділку, 27-го лютого) поблизу робочого місця аж ніяк не є посяганням на чиюсь приватність. Тим паче, якщо чиновник декларує себе прозорим та відкритим до громади міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
шпійономанам Показати IP 10 Березня 2017 17:47
1. будь-яка ВІДКРИТА фото-, відео- чи звукова зйомка у публічному місці не є незаконною за винятком прямих заперечень фізичної особи щодо порушень її прав на приватність 2. поліція може провести обшук без санкції суду у разі ЯВНИХ ОЗНАК злочинної діяльності . за відсутності при обшуку правопорушень поліцейські можуть бути притягнені до кримінальної відповідальності
Оце й гидота... Показати IP 10 Березня 2017 18:03
Продажний Котлюк і його Волиньпост, Він на Вусенко працює, а та на Гунчика, а той на Порошенка... Ну й банда!!! Гнати їх в шию з тим Лапіном, який проти людей на блокаді ОРДЛО виступає й бурштин на Волині копає!!!
саня Показати IP 10 Березня 2017 18:31
у Лапіна параноя після крадіжки барсетки. Добре, що він не дістав наградного і шмаляти по перехожих, як його помічник
НЛО Показати IP 10 Березня 2017 18:33
Лапін і Вусенко під ковпаком. Кожен Ваш крок відстежує ЦРУ. Телефони, телевізори, бортові комп"ютери - весь світ проти Вас.
Шерлок Холмс Показати IP 10 Березня 2017 18:34
а хто такий Яковлєв? Лапін - це Моріарті, а Вусенко - Констанция?
Йопрст Показати IP 10 Березня 2017 21:46
Всі ви С:КІ
Df Показати IP 11 Березня 2017 00:17
коментар було видалено
Rider Показати IP 11 Березня 2017 16:09
А где то уже ростут дерев'я,из которих сколят ваши гроби☝

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus