USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мешканців Волині Акімова назвала «волиньчанами»

18 Жовтня 2013 19:10
«Волыньчане» - так зверталася до волинян перший заступник глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова під час візиту у Луцьк.

Під час наради у Волинській облдержадміністрації на тему «Організація надання медичної допомоги при серцево-судинних захворюваннях: міжнародний та регіональний досвід», що відбулася 18 жовтня у Луцьку, посадовець із представниками місцевої влади та працівниками галузі охорони здоров’я спілкувалася винятково російською.

Нарада розпочалася з 45-хвилинною затримкою – присутні керівники закладів охорони здоров’я з різних регіонів України чекали на Ірину Акімову. Своє запізнення посадовець ніяк не пояснила і розпочала засідання.
Волинян Ірина Акімова постійно називала «волыньчане», вочевидь, за аналогією з мешканцями рідного регіону – Харківської області («харьковчане»).

«Это тот пример, когда всё делается не по указке сверху, а по велению сердца. И не только потому, что в этом сердце есть стэнт, а потому что есть большая энергия и у губернатора, и у людей, которые с ним работают, сделать жизнь волыньчан лучше, качественнее», - зазначила вона про регіональну програму «Волинькард».

Спочатку помилка здалася випадковою, проте слово «волынчане» Ірина Акімова вживала неодноразово під час засідання. До того ж, посадовець, говорячи про події, що відбувалися на Волині, чомусь вирішила вживати окреслення «в Волыни».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
марко Показати IP 18 Жовтня 2013 20:44
цвіт донецької влади. що ви з неї хочете? вона вважала, що місто, де виступала, зветься волинь. тому граматично все правильно. приїхала в волинь, а його мешканці волиньчани. ковельчани - хіба не та сама форма словотвору?
Лучанин Показати IP 18 Жовтня 2013 21:09
Не треба ля-ля. Вона дуже грамотна і освітчена жінка. Але Волинь є винятком, де обласний центр і назва області не співпадають. Багато хто плутається. Цікаво чому чиновники не поправили її. Могли ж написати на папірці що вона неправильно говорить. Чи спеціально мовчали щоб підставити? В обох випадках саме вони не поважають Волинь! Ганьба не їй, а тим хто сидів поряд з нею!
холуйово до Лучанин Показати IP 18 Жовтня 2013 21:50
все чікі пікі?
Лучанину до Лучанин Показати IP 19 Жовтня 2013 00:24
Коли таке цабе їде в якийсь регіон, вона повинна сама поцікавитися,як звуть його мешканців. Це по-перше. По-друге, не одна Волинь є винятком, де назва області і обласний центр не звучать однаково, У Закарпатті Ужгород, а в Криму Сімферополь. Тому ганьба Акімовій. Мало того, вона приїхала непідготовлена і все, що говорила, - одна вода. Жодної конкретики!
Лучанин до Лучанину Показати IP 19 Жовтня 2013 12:09
А ви точно впевнені що вона не називає закарпатців закарпатчанами? Я не писав що Волинь одна така на всьому світі. Справа в тому що я трохи обізнаний в тому як органіовуються ці зустрічі. Ви навіть не уявляєте в якому ритмі та навантаженні вони "ллють цю воду". Саме тому я туди і близько не хочу, якби навіть на коліна встали (для тих хто хоче з'язвити - і слава Богу що і близько не допустять). Уявіть собі що вам в якості "весільного генерала" треба за день встигнути на 10 весіль за день і так кожен день, окрім вашої основної роботи. Ви встигнете все взнати про кодну пару молодят? Васю Зіною не назвете? Вся проблема українців в тому що кожен вважає що він розумніший за іншого, особливо ті хто і 3х класів закінчити не зміг. Існують правила. На те і є голова облдержадміністрації щоб ознайомити з областю. Наш цього не зробив! А яку конкретику ви хотіли? Вона приїхала просто подивитися що в нас робиться, вірніше що їй покажуть, а це теж велика різниця і розповісти Президенту, наприклад.
Лучанин Показати IP 18 Жовтня 2013 21:11
P.s.: перечитайте текст - знайдіть "соринку в оці"!
Василь Показати IP 18 Жовтня 2013 22:14
Добре, що не Луцька область, або місто Волинськ.
Zavtramen Показати IP 18 Жовтня 2013 22:28
Типичная - ТП, хоть и не блондинка....
Андрій Показати IP 19 Жовтня 2013 08:13
тупо 0вца ригів.
345 Показати IP 19 Жовтня 2013 12:05
приїздить 1 заступник голови Адміністрації Президента України на Волинь і настільки зневажає волинян, що не тільки їх називає волиньчанами а і плює на те, що тут розмовляють українською, а валить на данєцкапанянтном...і таке керує країною, і вважає себе інтелектуалом
Знаючий Показати IP 19 Жовтня 2013 12:17
"Нарада розпочалася з 45-хвилинною затримкою – присутні керівники закладів охорони здоров’я з різних регіонів України чекали на Ірину Акімову. Своє запізнення посадовець ніяк не пояснила і розпочала засідання." - от якось преса і телебачення пропустили те що в цей час вона була присутня в міській лікарні на відкритті ангіографа. Подія для мешканців міста, області та прилеглих районів інших областей дуже важлива. Але кругом все тихо.
345 до Знаючий Показати IP 19 Жовтня 2013 12:37
треба правильно складати графік візиту, викладачів чекають 15 хвилин, а потім ідуть по своїм справам
Дьодік Показати IP 19 Жовтня 2013 21:26
А шо ви чекали від дамбасян?
Сергій Осійчук Показати IP 20 Жовтня 2013 19:34
Клімчук чомусь побоявся Акімову. А виправити треба було обов'язково, якщо Акімова адекватна - зрозуміла б і подякувала. І розмовляти на Волині також треба державною мовою, тим більше держ. службовцю. Пане Клімчук, поясніть, будь ласка, керівникам з Києва специфіку нашого регіону. Тим більше вони ж мають якісь плани на 2015 рік.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus