USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Міграційна служба підтвердила позбавлення Саакашвілі громадянства

26 Липня 2017 17:44
Колишній президент Грузії та екс-очільник Одещини Михеїл Саакашвілі втратив українське громадянство. Інформацію, яку раніше розповсюдили у Мережі, ТСН підтвердили у Державній міграційній службі України.

Саакашвілі втрачає громадянство на основі п.2 ст.19 Закону "Про громадянство", а саме – на підставі неправдивих даних, вказаних в анкеті. У документах, які заповнював колишній голова Одеської ОДА було вказано, що він не перебуває під слідством в Україні чи за її межами, проте відомо, що на території Грузії Саакашвілі було заочно заарештовано.

У міграційній службі зазначають, що з приводу громадянства Саакашвілі запит до ГПУ надіслав нардеп Андрій Лозовий, прокуратура звернулась до служби. За запитом Комісія з питань громадянства ухвалила відповідне рішення.

Українське громадянство Саакашвілі надав своїм указом президент України Петро Порошенко наприкінці травня 2015 року. Напередодні отримання українського паспорта його було призначено головою Одеської облдержадміністрації. У грудні 2015 року його позбавили громадянства Грузії.

Саакашвілі пропрацював півтора року, після чого оголосив про відставку, звинувачуючи президента у недотриманні обіцянок та просуванні на керівні посади у райадміністраціях "старих корупціонерів". Тоді ж колишній президент Грузії оголосив про створення власної політичної сили, з якою піде на вибори в український парламент.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus